Απίστευτο: Θέση εργασίας με 11.500 ευρώ το μήνα – Και όμως παραμένει κενή

Άραγε υπάρχει κάποια εργασία που θα σας προσφερόταν με μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 11.500 ευρώ και θα το σκεφτόσασταν;

Στη γειτονική μας Κύπρο φαίνεται πως τα πράγματα είναι λίγο πιο… περίπλοκα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας philenews.gr το πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών μένει στην ουσία καθηλωμένο γιατί δεν βρίσκουν πιλότο να το χειριστεί, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί συμφωνία για μίσθωση δύο ελικοπτέρων για σκοπούς πυρόσβεσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Εν όψει καλοκαιριού λοιπόν,

σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο Εσωτερικών με την παρουσία τεσσάρων υπουργών, για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην ύπαιθρο, τονίστηκε από τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, ότι οι πιλότοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το αεροπλανάκι πυρόσβεσης, επειδή θεωρούν τον μισθό χαμηλό.

Όταν ρωτήθηκε να αναφέρει πόσο είναι ο μισθός, ο κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε πως πρόκειται για 11.500 ευρώ μηνιαίως. Τότε παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέλαβε να δώσει λύση στο πρόβλημα από πιλότους που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για τα ελικόπτερα της Αστυνομίας. Όσον αφορά στα δύο ελικόπτερα που μισθώνει η Δημοκρατία κάθε χρόνο για σκοπούς πυρόσβεσης, στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι η προσφορά που προκηρύχθηκε από το Τμήμα Δασών ακυρώθηκε και τώρα γίνονται απευθείας διαπραγματεύσεις με την εταιρεία που επέδειξε ενδιαφέρον και είναι η ίδια που προμηθεύει κάθε χρόνο τα πτητικά μέσα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν θα δεχθεί να λείπει φέτος κανένα ελικόπτερο της Αστυνομίας ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα για σκοπούς πυρόσβεσης, ενώ προειδοποίησε όλα τα κυβερνητικά τμήματα να πάρουν τα πράγματα σοβαρά, τονίζοντας ότι «δεν μας παίρνει φέτος να κάνουμε λάθος».

Εμείς οφείλουμε πάντως να τονίσουμε ότι μία τόσο υψηλά αμειβόμενη θέση στον ελλαδικό χώρο θα ήταν δυσεύρετη.

Keywords
Τυχαία Θέματα