Απέρριψε το αίτημα του Παναθηναϊκού για μεταγραφές ξένων παικτριών η ΕΟΚ

Αρνητική απάντηση έδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) στο αίτημα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για μεταγραφική ενίσχυση με ξένες παίκτριες του τμήματος μπάσκετ γυναικών, ενόψει του φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επιθυμούσε να προχωρήσει στην απόκτηση τριών ξένων αθλητριών, με συμβόλαιο δύο εβδομάδων, ώστε να έχει η ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το τρόπαιο.

Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Α2 γυναικών, δεν έχει δικαίωμα απόκτησης ξένων παικτριών, καθώς δεν επιτρέπεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού γυναικείου πρωταθλήματος μπάσκετ. Η ΕΟΚ επικαλέστηκε, λοιπόν, την προκήρυξη στην αρνητική απάντησή της προς τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί χωρίς ξένες στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας το τριήμερο 22-24 Μαρτίου. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου έχουν προκριθεί επίσης ο Ολυμπιακός, η Νίκη Λευκάδας και η Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

Στον Παναθηναϊκό φέρονται, πάντως, διατεθειμένοι να προσφύγουν άμεσα στο ΑΣΕΑΔ, προκειμένου να ανατρέψουν την πρωτόδικη απόφαση της ΕΟΚ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα