«Ανυπόστατα τα σενάρια περί λήψης νέων μέτρων έως το 2018», τονίζει ο Τζανακόπουλος (video)

Θετική εξέλιξη η αναθεώρηση των προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος«Βασικός στόχος μας τα χαμηλά πλεονάσματα»«Η ΝΔ συνεχίζει το σίριαλ καταστροφολογίας»

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες να εργάζεται εντατικά ώστε να καταλήξει άμεσα σε μια συνολική συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, τον καθορισμό της δημοσιονομικής πορείας μετά το τέλος του προγράμματος και τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, της ένταξης

στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να δοθεί η απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στις συζητήσεις στα πλαίσια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, με βασικό επιχείρημα την υπεραπόδοση έναντι των στόχων του προγράμματος που πλέον καταγράφονται και από το Ταμείο και πως η βάση αυτή ορίζει τη συζήτηση για το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος το Σεπτέμβρη του 2018.

«Όσο το δυνατό χαμηλότερα πλεονάσματα»

Σταθερή θέση της κυβέρνησης, υπογράμμισε, παραμένει η ανάγκη να προσδιοριστούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα πλεονάσματα και τόνισε ότι ο προσδιορισμός αυτής της δημοσιονομικής πορείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος και με τη λύση που αναμένεται να δοθεί για τη ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

«Επιδιώκουμε μια ουσιαστική και βιώσιμη λύση, που θα προσδιορίζει όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους», είπε.

Σημείωσε ότι η αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, αποδεικνύει πως οι επιφυλάξεις του Ταμείου για την δημοσιονομική απόδοση της χώρας -που προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις- στις αξιολογήσεις, ήταν αδικαιολόγητες.

«Αδικαιολόγητη καταστροφολογία από τη ΝΔ»

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ για την «αδικαιολόγητη καταστροφολογία της» που πέρσι τέτοιον καιρό προέβλεπε ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή και κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε ότι είναι απολύτως ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018, που βασίζονται στις χθεσινές εκτιμήσεις του Ταμείου, και σημείωσε ότι η απόδοση της οικονομίας καθιστά το σενάριο ενεργοποίησης του «ως το πλέον απίθανο».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή και το χάος» και «έχει ταυτιστεί με τις πλέον ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από πλευράς δανειστών». Της καταλόγισε επίσης ότι υπόσχεται πως θα υλοποιήσει «τόσα και άλλα τόσα» από όσα παράλογα έχουν τεθεί κατά καιρούς στη διαπραγμάτευση «και έχουν αποφευχθεί μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις», φέρνοντας ως παράδειγμα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης χτες για τη ΔΕΗ.

Συλλυπητήρια για τους αξιωματικούς του μοιραίου ελικοπτέρου

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης στις οικογένειες και τους οικείους των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, χθες στην Ελασσόνα. Και ευχήθηκε καλή ανάρρωση στην αρχιλοχία Πλεξίδα που βγήκε σώα από αυτό το τραγικό δυστύχημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα