Αντίστροφη μέτρηση για νέα έξοδο στις αγορές – Σε χαμηλό έτους το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Δεν θα αργήσει πολύ» η έκδοση ενός νέου ομολόγου, πολύ πιθανόν 10ετούςΗ διάρκεια και ο ακριβής χρόνος της έκδοσης θα «κλειδώσουν» οριστικά ανάλογα με την πορεία των αγορώνΥποχώρησε στο 3,647% το ελληνικό 10ετές ομόλογοΑναμένεται αναβάθμιση από Moody’s

Να εκμεταλλευτεί το ιδιαίτερα θετικό «μομέντουμ» επιθυμεί το ελληνικό Δημόσιο, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει εντός των επόμενων ημερών νέα έξοδο στις αγορές, με πιθανότερη την έκδοση 10ετούς ομολόγου.

Μάλιστα, όπως δήλωσε την Πέμπτη

κυβερνητικός αξιωματούχος, «δεν θα αργήσει πολύ» η έκδοση ενός νέου ομολόγου, πολύ πιθανόν 10ετούς διάρκειας, αν και η διάρκεια και ο ακριβής χρόνος της έκδοσης θα «κλειδώσουν» οριστικά ανάλογα με την πορεία των αγορών.

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, δεν υπάρχει σύνδεση της απόφασης με το επικείμενο Eurogroup της 11ης Μαρτίου. Καθώς «οι αγορές έχουν προεξοφλήσει τις καλές σχέσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα οι αγορές εκπέμπουν θετικό σήμα για την ελληνική οικονομία, κρίνοντας από την πορεία της απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, η οποία σήμερα, Παρασκευή υποχώρησε στο 3,647% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο ενός και πλέον έτους.

Παράλληλα, μια θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s (αναμένεται να γνωστοποιηθεί σήμερα) στο B2 αναμένεται να δώσει ένα σημαντικό «μπόνους» στον ΟΔΔΗΧ για την έκδοση, στέλνοντας ένα ισχυρό σήμα στους επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα