Πάρτυ μυστηρίου σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κτίρια της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Ατμόσφαιρα μυστηρίου, μάσκες που… δεν έπεσαν ποτέ, πολύς χορός και ευχάριστη διάθεση. Όταν όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σε ένα από τα ατμοσφαιρικότερα κτίρια της πόλης με πλούσια ιστορία, τότε οι διοργανωτές εγγυώνται ένα πάρτυ Τσικνοπέμπτης πολύ διαφορετικό από τα άλλα.

Το ιστορικό κτίριο του Μπενσουσάν Χαν στα Άνω Λαδάδικα άνοιξε χτες τις πύλες του για να φιλοξενήσει τους προσκεκλημένους του πάρτυ του Βiscotto Thessaloniki.

Προϋπόθεση για να μπει κάποιος στον χώρο; Να φορά έστω και μια μάσκα! Ο χαμηλός φωτισμός, η ξεχωριστή διακόσμηση, ο ιδιαίτερος

χώρος του κτιρίου της παλιάς εβραϊκής συνοικίας και οι αντίκες του καταστήματος “Μη με λησμόνει” αποτέλεσαν το καλύτερο σκηνικό για όσους εμνεύστηκαν από την ιδιαίτερη αύρα του κτιρίου.

Φιγούρες από το Phantom of the opera, εκκεντρικές στολές με έμπνευση από τα “Μάτια ερμητικά κλειστά”, κοστούμια αλά moulin rouge έδεσαν άψογα με τον επιβλητικό χώρο που φιλοξενεί πλέον πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

“Το Biscotto έτσι κι αλλιώς συνδέεται με την καθημερινότητα και το ρυθμό της πόλης. Προσπαθούμε να δίνουμε πάντα μια ιδιαίτερη νότα σε όσα κάνουμε κι έτσι, μια μέρα σαν κι αυτή επιλέξαμε να κάνουμε ένα πάρτυ λίγο διαφορετικό” ανέφερε στο Thestival o Κώστας Γιάντσιος, Διευθυντής Σύνταξης του Biscotto. “Το κτίριο αυτό είναι ένα κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της πόλης και έχει μια ιδιαίτερη αύρα. Σεβόμενοι την ιστορία αυτή κάναμε αυτό το event για να το γνωρίσει περισσότερος κόσμος” πρόσθεσε.

Η ιστορία του κτιρίου

Το Μπενσουσάν Χαν χτίστηκε μεταξύ του 1894 και 1907 στη σημερινή οδό Εδέσσης, στην περιοχή Istira όπως ήταν γνωστά τα Άνω Λαδάδικα. Εκεί κατοικούσαν κυρίως Εβραίοι και Φράγκοι και ο συγκεκριμένος ήταν και ο χώρος όπου δραστηριοποιήθηκε ο έμπορος Σαμουήλ Γ. Μπενσουσάν.

Αρχικά λειτούργησε ως χάνι, δηλαδή χώρος υποδοχής και διανυκτέρευσης των ταξιδιωτών και των ζώων τους κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Προς το τέλος της δεκαετίας του 1920 και μέχρι το 1980 ο χώρος άλλαξε χρήση και μετατράπηκε σε κατάστημα, καφενείο και χώρο γραφείων.

Σήμερα το Μπενσουσάν Χαν λειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, ενώ στεγάζει και το κατάστημα “Μη με λησμόνει”.

Φωτογραφίες: Νίκος Αραμπατζής

Keywords
Τυχαία Θέματα