Αντιδράσεις για την κατανομή των εκλογικών κέντρων – «Να μη συγχύζεται η ΝΔ» λέει ο Γερουλάνος

Έντονες αντιδράσεις δημιούργησε η κατανομή των εκλογικών κέντρων στην Αθήνα μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων αλλά και των μεγάλων κομμάτων.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε για «χωροταξικό πραξικόπημα σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο» τον νυν δήμαρχο και υποψήφιο με το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές

Γιώργο Καμίνη.

Ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε άμεσα στις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για υπερβολές, τονίζοντας πως δεν πρόκειται ούτε για «συνωμοσίες» ούτε για «πραξικοπήματα που ανακάλυψε» το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Και «για να μην συγχύζονται», ο κ. Γερουλάνος δηλώνει έτοιμος να ανταλλάξει τον χώρο που του ορίστηκε στο Σύνταγμα «με όποιον θέλουν».

Άλλωστε, υπενθυμίζει, από την πρώτη στιγμή ο συνδυασμός του, «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», «άφησε το θέμα εν λευκώ στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου». Όπως επίσης ότι η δική του «καμπάνια εστιάζεται σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και εκεί βρισκόμαστε και θα βρεθούμε καθημερινά. Με τα εκλογικά περίπτερα στο κέντρο ασχολούνται όσοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το τι επιθυμούμε εμείς οι Αθηναίοι: να νοιαστεί επιτέλους κάποιος για όλες τις γειτονιές αυτής της πόλης» σημειώνει και προσθέτει: «αρχίζουμε να ανησυχούμε ότι βρέθηκαν κάποιοι στη Ν.Δ. που πίστεψαν ότι αυτό το θέμα είναι αρκούντως σοβαρό που να δικαιολογεί δελτίο τύπου» της.

Αντιδράσεις και από τον δήμαρχο

Ανάλογη ήταν και η απάντηση του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος κάλεσε τη ΝΔ «αντί να βλέπει πραξικοπήματα πίσω από την κατανομή χώρων, θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα σεβασμού στην αναλογικότητα και την ισότητα, που με ευλάβεια ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν είχε λέξη να πει για την απόφαση – σταθμό του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να αποκλείσει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή από την κατανομή προεκλογικών χώρων προβολής» και πως «αποσιωπά προκλητικά το γεγονός ότι τα μέλη της δημοτικής της παράταξης προτίμησαν να κρυφτούν, βγαίνοντας από την αίθουσα, κατά τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία»

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα