Αντιδράσεις για τα ναζιστικά συνθήματα στο εβραϊκό νεκροταφείο στη Νίκαια – Έρευνα από την ΕΛΑΣ (video)

Έρευνα ξεκίνησε η Αστυνομία για τον εντοπισμό των αγνώστων που τα ξημερώματα της Δευτέρας (05/10) έγραψαν ναζιστικά συνθήματα στον εξωτερικό τοίχο του εβραϊκό νεκροταφείου στη Νίκαια. Τα συνθήματα που προκαλούν αποτροπιασμό γράφτηκαν μόλις δύο 24ωρα πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Γεγονός που έχει προκαλέσει

πολλές αντιδράσεις και στον πολιτικό κόσμο.

Πέτσας: Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα

«Ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και προσθέτει:

«Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Δένδιας: Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ο ναζισμός και οπαδοί του δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα. Ο ναζισμός και οπαδοί του δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και σε καμία κοινωνία.

Nikos Dendias (@NikosDendias) October 5, 2020

Φωτογραφίες: Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο Ελλάδος

Keywords
Τυχαία Θέματα