Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η Αχαΐα για τα αυξημένα κρούσματα – Τι εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές έπειτα από την αύξηση κρουσμάτων που παρουσιάζεται στην Αχαΐα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο «ΣΚΑΪ», δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα ανάλογα με αυτά της Αττικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο μέτρα που εξετάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων στις 10 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν συνολικά

18 κρούσματα. Τα 12 κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα, τα τέσσερα στην Αιγιαλεία και δύο στη Δυτική Αχαΐα.

Όπως γράφει το «thebest.gr» στο κέντρο υγείας Χαλανδρίτσας εντοπίστηκαν θετικοί τρεις γιατροί. Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (05/10) έγινε απολύμανση των χώρων του Κέντρου Υγείας και ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ δείγματα για τη διενέργεια τεστ από όλους τους εργαζόμενους. Τα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ. Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί κανονικά.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής μάλιστα διατύπωσε το αίτημα να κλείσει το Κέντρο Υγείας μέχρις ότου διενεργηθούν τα τεστ στο προσωπικό και βγουν τα αποτελέσματα. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει, ωστόσο, στο «thebest.gr» πως δεν προβλέπεται το κλείσιμο του Κέντρου και πως το προσωπικό εργάζεται με τα απαραίτητα μέτρα.

Την ίδια ώρα οκτώ είναι οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο ένας νοσηλεύεται με μάσκα σιπάπ στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ως προς τον Άγιο Ανδρέα έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου που βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

(πληροφορίες από ΣΚΑΪ, thebest)

Keywords
Τυχαία Θέματα