Τα «γύρισε» ο Μητσοτάκης – «Πόρτα» στην πρόκληση Βέμπερ να κόψει τη γραβάτα του

Μπορεί αρχικά να αποδέχθηκε δημοσίως την πρόκληση του Μάνφρεντ Βέμπερ να κόψει τη γραβάτα του, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως άλλαξε γνώμη ή απλά έτσι τον συμβούλεψαν οι επικοινωνιολόγοι του.

Υπενθυμίζεται ότι την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ανάρτησε ένα βίντεο στο Twitter στο οποίο κόβει με ψαλίδι τη γραβάτα του, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πράξει το ίδιο, ώστε να αναδείξει τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν

στην ΕΕ μεταξύ ανδρών-γυναικών.

The #GenderPayGap in Europe is at 16,5%. This is not acceptable for us! Join the #gendergapchallenge today on #InternationalWomensDay and show your support. I hereby challenge my friend @kmitsotakis to join me! #BetterEurope pic.twitter.com/VHPdGSeT80

— Manfred Weber (@ManfredWeber) 8 Μαρτίου 2019


«Αγαπητέ Μάνφρεντ, αποδέχομαι την πρόκληση!», έσπευσε να απαντήσει στο Twitter o πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι θα αναρτούσε το βίντεο σήμερα, Τρίτη, έχοντας γυρίσει από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν.

Dear Manfred, challenge accepted! I will be posting a video on Tuesday, as soon as I am back from the US. Raising awareness about a very real issue is the first step towards solving it. The #GenderPayGap is not acceptable. https://t.co/8ebc3Twu33

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 8 Μαρτίου 2019

Ωστόσο, ούτε αυτή τη δέσμευση τήρησε τελικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter απάντησε:

«Αγαπητέ Μάνφρεντ. Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα».

Ο @ManfredWeber έκοψε την γραβάτα του για να αναδείξει τις απαράδεκτες μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ε.Ε. μεταξύ ανδρών-γυναικών. Έχει απόλυτο δίκιο. Του ζητάω με τη σειρά μου να ενισχύσει την προσπάθεια της Ν.Δ. η οποία θα στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες. pic.twitter.com/sadejnNE5y

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 12 Μαρτίου 2019

«Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους. Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες.

-Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
-Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων.
-Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.
-Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.
-Και τέλος, αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική.

Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα