Κατέβηκε από το γλυπτό ο άνδρας που απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Ομόνοια (εικόνες)

Συναγερμός στις αρχές με άνδρα που ανέβηκε στο γλυπτό «Πεντάκυκλος»Ευτυχώς, με τη βοήθεια ειδικού διαπραγματευτή πείστηκε να κατέβειΆγνωστα παραμένουν τα αιτήματα του ή οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ομόνοια όταν ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων ανέβηκε γλυπτό στην αρχή της οδού Σταδίου στην Ομόνοια και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Ευτυχώς, μετά από περίπου δύο ώρες, η περιπέτεια είχε θετική κατάληξη καθώς ο ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας τον έπεισε να κατέβει.

Στο

σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής με σκοπό να τον κατεβάσουν. Την ίδια στιγμή, ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας κατέβαλε προσπάθειες ώστε να τον πείσει να μην υλοποιήσει την απειλή του.

Προς το παρόν είναι άγνωστοι οι λόγοι του που τον οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες.

Για αρκετή ώρα, η κίνηση των οχημάτων περιμετρικά της πλατείας επιτρεπόταν μόνο σε μια λωρίδα.

Ωστόσο, αργότερα ο δρόμος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ο ειδικός διαπραγματευτής, που ανέβηκε σε γερανό, πλησίασε τον άνδρα και τον έπεισε να κατέβει.

Γλυπτό με… παρελθόν

Το ύψους 15 μέτρων υδροκινητικό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου έχει τίτλο «Πεντάκυκλο» και είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Biennale της Βενετίας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο άτομο σκαρφαλώνει και απειλεί να αυτοκτονήσει.

Στις 11 Μαρτίου 2013 έχει ανέβει μια κωφάλαλη γυναίκα με ανάλογες απειλές.

Μάλιστα, είχε ανέβει ξανά στα μέσα Δεκεμβρίου και απειλούσε να πέσει λόγω της διακοπής του προνοιακού της επιδόματος.

Ευτυχώς, οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί κατάφεραν να μεταπείσουν τη μητέρα δύο παιδιών και η περιπέτεια δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία.

Οι σχετικές φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα