Αναβιώνει η δολοφονία του ναυτικού στην Καλλιθέα – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον «καταψύκτη»

Στο προσκήνιο επανέρχεται η δολοφονία του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κόκκινη, που βρέθηκε το 2016 σε εμβρυακή στάση μέσα σε έναν καταψύκτη, στο διαμέρισμα που νοίκιαζε η γυναίκα του καθώς ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθεται η πρώην σύζυγός του, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του συζύγου της, αλλά και μια φίλη της, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βοήθησε τη συμπατριώτισσά της να βρει ανθρώπους για να σκοτώσουν τον

ναυτικό.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα όπου έμενε η 52χρονη με τον ανήλικο γιο που έχει από τον γάμο της με το θύμα. Ωστόσο, το πτώμα του 63χρονου βρέθηκε τυχαία έναν χρόνο μετά, όταν δικαστικοί επιμελητές μπήκαν στο σπίτι για εξωστική διαδικασία.

«Λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;»

Οι μαρτυρίες των δικαστικών επιμελητών για τη μακάβρια ανακάλυψη στον καταψύκτη του διαμερίσματος είναι συγκλονιστικές.

Ο ένας εκ των δύο επιμελητών, κατέθεσε, σύμφωνα με το Έθνος τα εξής : «Στις 12 Ιουνίου 2016 μαζί με τον συνάδελφό μου, έναν κλειδαρά και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος πήγαμε να κάνουμε έξωση, καθώς δεν πλήρωνε η κατηγορούμενη το μίσθωμα. Όταν ανοίξαμε, μύριζε κλεισούρα. Είδαμε στο χολ τον καταψύκτη που είχε μαύρες ταινίες. Εκείνη την ώρα λέω χαριτολογώντας στους άλλους: “Λέτε να έχει άνθρωπο εδώ μέσα;”. Άνοιξα τον καταψύκτη και τον έκλεισα αμέσως. Λέω μήπως δεν είδα καλά. Φωνάζω τους υπόλοιπους, ξανανοίγουμε τον καταψύκτη και βλέπουμε ένα πτώμα. Ήταν δεμένος χειροπόδαρα με σχοινιά, πλάτη, σε εμβρυακή στάση. Ταράχτηκα και κάλεσα την Αστυνομία».

«Τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια»

Από την πλευρά του ο αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών που χειρίστηκε την υπόθεση υποστήριξε ότι κατά την προανακριτική της απολογία η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι είχε εκμυστηρευτεί στη συγκατηγορούμενή της πως ήθελε να βρει κάποιους για να σκοτώσουν τον άνδρα της.

«Την έφερε σε επαφή με έναν φίλο της Ρουμάνο και με άλλους δύο ομοεθνείς του, δίνοντάς τους ένα ποσό. Είχε ενημερώσει ψευδώς ότι το παιδί είχε πυρετό για να τον αναγκάσει το θύμα να πάει στο σπίτι. Τότε οι Ρουμάνοι τον χτύπησαν και του έδωσαν χάπια», είπε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η βασική κατηγορούμενη επικοινώνησε με τον ναυτικό καλώντας τον στο σπίτι που είχε νοικιάσει στην Καλλιθέα, επικαλούμενη ασθένεια του γιου τους. Όταν ο Βασίλης Κοκκίνης μπήκε στο διαμέρισμα, δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, με τους δράστες να τον ακινητοποιούν, αφού προηγουμένως τον είχαν αναγκάσει να πιει ποτό, στο οποίο είχαν ρίξει υπνωτικό.

Αντίστοιχα, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ανέφερε ότι στο σπίτι διέμενε η πρώην σύζυγος του ναυτικού μαζί με το παιδί τους ήδη από το 2014, καθώς, όπως εκείνη του είχε αναφέρει, ήθελε το παιδί να είναι κοντά με τον πατέρα του. Ωστόσο, σύμφωνα με το μάρτυρα, η γυναίκα σταμάτησε να καταβάλει το ενοίκιο, με αποτέλεσμα εκείνος να μπει στο διαμέρισμα.

Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ, Ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα