Οι θάνατοι που συγκλόνισαν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τα αγαπημένα του τραγούδια (video)

Συγκλονισμένη είναι και η Κύπρος από τον αιφνίδιο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το «ΡΙΚ» έπαιξε, από το αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης του νησιού, μια συνέντευξη που είχε δώσει ο αγαπημένος τραγουδοποιός στον Τάσο Τρύφωνος τον Ιανουάριο του 2013. Πρόκειται για μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τις δυσκολίες που έζησε, τις πίκρες που του επιφύλασσε η ζωή, ενώ μίλησε και για τους θανάτους που τον συγκλόνισαν. Μίλησε και για τα αγαπημένα του τραγούδια.

«Η ζωή είχε τοκογλύφος» είχε πεί τότε ο Λαυρέντης

Μαχαιρίτσας. Γιατί την περίοδο που η καριέρα του απογειωνόταν με το «Διδυμότειχο Blues» και το «Ρίξε Κόκκινο στη Νύχτα», σκοτωνόταν σε τροχαίο ο αδερφός του. Αυτή ήταν η δεύτερη από τις απώλειες που δεν ξέχασε ποτέ…

Λίγοι ίσως να ξέρουν πως ο πατέρας του είχε φύγει από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών, όταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν μόλις 12 ετών παιδάκι. Στα 46 του έφυγε από τη ζωή ο μεγαλύτερος αδερφός του.

«Τον λάτρευα, του είχα μεγάλη αδυναμία γιατί ήταν σπουδαίος άνθρωπος. Ήπιε ένα βράδυ…» είχε πει ο εκλιπών. Έχασε τον αδερφό του, ενώ είχε γνωρίσει την επιτυχία με το «Διδυμότειχο Blues» και το «Ρίξε Κόκκινο στη Νύχτα». Εκείνη την περίοδο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε κάνει και την εγχείρηση bypass.

Ακόμα μια δύσκολη στιγμή ήταν όταν έχασε και τη μητέρας του από εγκεφαλικό, λίγο μετά το δυστύχημα που είχε ο αδερφός του. «Ήταν μια εποχή που πήγαινα καβάλα. Πάνω στα καλύτερά μου. Είχα βγάλει το «Διδυμότειχο», μετά το «Ρίξε Κόκκινο στη Νύχτα», οι δίσκοι γίνονταν πλατινένιοι», είχε πει ο αγαπημένος τραγουδοποιός.

Ένας άλλος θάνατος που τον σημάδεψε ήταν της κόρης της γυναίκας του από τον πρώτο της γάμο. Το κορίτσι είχε σκοτωθεί σε δυστύχημα. Είναι από τις ιστορίες που λίγοι γνώρισαν και είχαν συγκλονίσει τον Λαυρέντη.

Ο ίδιος είχε πει στη συνέντευξη στο ΡΙΚ: «Δεν θέλω ούτε να λυπούνται, ούτε να με μισούν, ούτε να με χαίρονται». Δεν ήθελε να μιλάει για τη ζωή του. Όπως είχε αναφέρει, όταν παντρεύτηκε δεν το ήξερε κανείς, λέγοντας: «Εγώ, ο παπάς και ο Τσακνής που μας πάντρεψε».

Δυο χρόνια μετά το θάνατο που συγκλόνισε το ζευγάρι, ήρθε στη ζωή η μοναχοκόρη τους. «Και με την κόρη μου περάσαμε δύσκολα πολύ. Γεννήθηκε δύσκολα και λογικό είναι, γεννήθηκε δυο χρόνια μετά το άλλο παιδί και η γυναίκα μου ήταν σε κατάσταση… καταλαβαίνεις. Ταλαιπωρήθηκε με καισαρική…», είχε πει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Είναι το κορίτσι που βρήκε τον πατέρα της χωρίς τις αισθήσεις του τα ξημερώματα της Δευτέρας στο εξοχικό τους σπίτι στον Πτελεό.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε αποκαλύψει πως την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του, είχε κανονιστεί από καιρό συναυλία στην Κέρκυρα. Την τελευταία στιγμή σκέφτηκε, με βάση τα λεγόμενά του: «Πού πάω ρε;». Όταν πήγε στο μαιευτήριο, η νοσοκόμα του είχε πει «έχει φωνή βροντερή «σαν κι εσάς κ. Μαχαιρίτσα».

Αυτά είναι τα αγαπημένα του τραγούδια

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε αποκαλύψει τότε και το ποια ήταν τα πιο αγαπημένα του τραγούδια από αυτά είχε γράψει. Έβαλε πρώτο το «Πόσο σε θέλω». Αποκάλυψε μια συνήθειά του. Το είχε παίξει για πρώτη φορά σε μια συναυλία με τους Τερμίτες στο Λυκαβηττό. Αν και δεν συνηθίζεται, είχε αποφασίσει να κλείσει τη συναυλία με το «Πόσο σε Θέλω» που ήταν ακόμα καινούργιο τραγούδι.

«Ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου, το παίξαμε πρώτη φορά στο Λυκαβηττό κι έγινε πανικός. Επειδή έκλεισα τότε τη συναυλία με αυτό το τραγούδι, από τότε το έχω σαν γούρι και κλείνω όλες τις συναυλίες με αυτό το τραγούδι», είναι τα λόγια του. Αγαπημένο του ήταν και το «Μάτια Δίχως Λογική» γιατί το είχε γράψει για την κόρη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα