«Αν πεις το παραμικρό, θα σε σκίσω» – Αποκαλυπτικοί διάλογοι με τους αστυνομικούς που απαιτούσαν φακελάκι

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση δωροδοκίας αστυνομικών από επιχειρηματία για τη μείωση προστίμου από την επιθεώρηση εργασίας.

Οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν καθώς ζήτησαν… φακελάκι 10.000 ευρώ από επιχειρηματία για να μειώσουν πρόστιμο για απασχόληση αλλοδαπών χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, απαιτούν επανειλημμένα από τον επιχειρηματία να μη μιλήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν πεις το παραμικρό θα σε σκίσω».

Οι διάλογοι, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, καταγράφηκαν από ειδική ηλεκτρονική συσκευή εικόνας και ήχου που είχαν «φορέσει» στο θύμα των αστυνομικών οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.

Yπαστυνόμος: «Δεν θέλω επ’ ουδενί, επ’ ουδενί όμως, να ακουστεί τίποτα για τη δικιά μας υπηρεσία ή για το δικό μου όνομα».

Αστυνόμος: «Αν ακουστεί ότι είπες το παραμικρό θα σε σκίσω, να το ξέρεις!».

Επιχειρηματίας: «Όχι, προς Θεού, προς Θεού, μα τι λέτε τώρα».

Υπαστυνόμος: «Εντάξει; Και ούτε θα αρχίσετε να λέτε δεξιά και αριστερά τη σκαπούλαρα και οτιδήποτε».

Επιχειρηματίας: «Από από όλη μου την εταιρία και την οικογένειά μου, ο αδερφός μου ξέρει επειδή είμαστε συνέταιροι και το κάνουμε μαζί. Κανείς άλλος δεν το έχω συζητήσει με κανέναν».

Αστυνόμος: «Κουβέντα σε κανέναν».

Επιχειρηματίας: «Ούτε καν με τη λογίστριά μου, τίποτα».

Σε ένα άλλο σημείο των διαλόγων, όπου ο αστυνόμος της υπηρεσίας έχει λάβει ήδη τα χρήματα, ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε την εξής στιχομυθία:

Αστυνόμος: «Θα με προσκυνάς εν τέλει.».

Επιχειρηματίας: «Εκτιμώ πάρα πολύ τη βοήθειά σας γιατί είχα αγχωθεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα».

Αστυνόμος: «Αυτά όλα ειλικρινά σου μιλάω, στην τσέπη μου θα μείνουν ελάχιστα, είναι για άλλους ανθρώπους, για να μπορέσουμε να… δεν το κοινοποίησαν δεν έκανα τίποτα, αλλά και εσύ μη βγεις έξω και λες».

Επιχειρηματίας: «Όχι, τίποτα».

Ο αξιωματικός της υπηρεσίας επέμεινε να ζητάει εχεμύθεια για την ανταλλαγή των χρημάτων και συνέχισε να προειδοποιεί τον επιχειρηματία να μην αποκαλύψει σε κανέναν τη συναλλαγή τους:

Αστυνόμος: «Και τους Κρητικούς τους αγαπάμε ιδιαίτερα, αλλά μη βγεις έξω και λες ότι τους μπάτσους τους γ@@σα και.».

Υπαστυνόμος: «Εγώ δεν θέλω».

Επιχειρηματίας: «Όχι, όχι προς Θεού, προς Θεού. Εγώ εκτιμώ πάρα πολύ που με βοηθήσατε».

Παρόλο που ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη συνάντησή του με τον επιχειρηματία είχε διασφαλίσει ότι δεν τον ηχογραφούσε ελέγχοντας ακόμη και το κινητό του τηλέφωνο, δεν έκανε τον απαραίτητο έλεγχο στην δεύτερη και τρίτη συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα