Αλλάζει πορεία το βαρομετρικό χαμηλό – Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις

Νοτιότερη των αρχικών εκτιμήσεων είναι η τροχιά του αφρικανικού βαρομετρικού χαμηλού, με αποτέλεσμα οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις να αναμένονται πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος, όπως φαίνεται και στους χάρτες που ακολουθούν και παρουσιάζουν την θέση του καθώς και την βροχή που αναμένουμε το μεσημέρι της Τετάρτης 15/1 και το βράδυ της Τετάρτης 15/1 προς Πέμπτη 16/1.

Μεσημέρι της ΤετάρτηςΒράδυ Τετάρτης προς Πέμπτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo, κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά

και στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Την Πέμπτη, βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις δύο τελευταίες περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται στη νοτιοανατολική χώρα έως το βράδυ της Πέμπτης.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Στον σχετικό χάρτη, φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ την Πέμπτη.

Πηγή: Αλλάζει πορεία το βαρομετρικό χαμηλό – Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα