Αλγερία και Σενεγάλη στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (video)

Αλγερία και Σενεγάλη θα παίξουν στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (Copa Africa) στις 19 Ιουλίου στο Κάιρο, μετά τις επιτυχίες τους την Κυριακή (14/07, 22:00) στα ημιτελικά της διοργάνωσης, που διεξάγεται στην Αίγυπτο.

Η Σενεγάλη πήρε πρώτη το εισιτήριο, μετά τη νίκη της επί της Τυνησίας με 1-0 στην παράταση (0-0 κανονική διάρκεια), από το αυτογκόλ του Μπρον στο 101′.

Επιστρέφει στον τελικό της διοργάνωσης ύστερα από 17 χρόνια.

Οι αντίπαλοι είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν με την πρόκριση στην κανονική διάρκεια, αλλά οι παίκτες τους δεν ήταν ψύχραιμοι από τα 11 βήματα. Η Τυνησία, που είχε βασικό τον Μεριά του Ολυμπιακού, κέρδισε πέναλτι στο 73΄ σε χέρι του Κουλιμπαλί, αλλά ο Γκομίς απέκρουσε την εκτέλεση του Σασί δύο λεπτά αργότερα. Στο 79΄ ήταν η Σενεγάλη που έστησε την μπάλα στην «άσπρη βούλα» (μαρκάρισμα Μπρον σε Ντιανέ), αλλά ο Σαϊβέτ είδε τον Χασέν να αποκρούσει σε κόρνερ, στο 81΄.

Από την άλλη, η Αλγερία επιβλήθηκε με 2-1 της Νιγηρίας στο δεύτερο (χρονικά) ημιτελικό της διοργάνωσης, χάρις στο γκολ του άσου της Μάντσεστερ Σίτι, Ριάντ Μαχρέζ, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι «αλεπούδες της ερήμου» είχαν πάρει προβάδισμα με αυτογκόλ του Εκόνγκ στο 40′, ενώ οι «σούπερ αετοί» είχαν ισοφαρίσει με πέναλτι του Ιγκάλο στο 72′.

Ο μικρός τελικός ανάμεσα στην Τυνησία και τη Νιγηρία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου (22:00) στο Κάιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα