Πόλο: Η εθνική ανδρών έκανε «προπόνηση» και «βύθισε» (26-3) τη Νότια Κορέα στο Παγκόσμιο

Αγώνας προπονητικού χαρακτήρα αποδείχθηκε η υποχρέωση της Εθνικής Ανδρών με τη διοργανώτρια Νότια Κορέα, στην πρεμιέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου τη Δευτέρα (15/07).

Η ελληνική ομάδα συνέτριψε τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης με το ευρύτατο 26-3 στην Γκουανγκζού και στρέφει την προσοχή της στα δύο επόμενα παιχνίδια του ομίλου, απέναντι σε Μαυροβούνιο και Σερβία, που θα κρίνουν την πρωτιά.

Η Ελλάδα ήταν καταιγιστική

από την αρχή μέχρι το τέλος της διάρκειας του ματς με τους Κορεάτες και πέτυχε γκολ με όλους τους τρόπους, με τον Θοδωρή Βλάχο να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες του, ενώ στο βαλκανικό ντέρμπι Σερβία και Μαυροβούνιο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 10-10.

Για την Εθνική αγωνίστηκαν οι, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 4, Καπότσης 2, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος 4, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 4, Γαλανίδης.

Τα γκολ της Νότιας Κορέας σημείωσαν οι Κιμ Ντ. 2 και Κιμ Μ. 1.

****

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκε σε άλλον ένα τελικό, αυτή τη φορά στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου Ανδρών – Γυναικών, που διεξάγεται στη Νότια Κορέα.

Η ελληνίδα αθλήτρια πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση κι εξασφάλισε τη συμμετοχή στον τελικό ως έβδομη, καθώς συγκέντρωσε 88.4333 βαθμούς.

Με την καλύτερη βαθμολογία (96.4667 βαθμούς) πέρασε, ως πρώτη, η Ρωσίδα Σβετλάνα Ρομασίνα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ με 93.8333 βαθμούς και η Γιαπωνέζα Γιούκικο Ινούι με 92.5667 βαθμούς. Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης

Στην ίδια διοργάνωση, η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης προκρίθηκε στον τελικό του τεχνικού προγράμματος την Κυριακή (14/07). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αποτελούμενο από τις Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Βιολέτα Ζουζούνη, Αναστασία Κουτσελίνη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη, Γεωργία Βασιλοπούλου και Μαρία Καραπαναγιώτου, είχε πολύ καλή παρουσία στην προκριματική φάση και με 86.0075 βαθμούς κατέλαβε την 8η θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Ως πρώτη προκρίθηκε η Ρωσία με 96.2253 βαθμούς, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Κίνα με 94.3638 βαθμούς και τρίτη η Ουκρανία με 93.3313 βαθμούς. Ο τελικός του αγωνίσματος θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη (16/7, 14:00 ώρα Ελλάδας).

Πήραν την 9η θέση Πλατανιώτη – Παπάζογλου στο ντουέτο της Καλλιτεχνικής

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου κατέλαβαν την 9η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο ντουέτο στην ίδια διοργάνωση. Οι ελληνίδες αθλήτριες πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, μαζεύοντας 86.4975 βαθμούς, που τους έδωσαν την 9η θέση στην τελική κατάταξη.

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στη Ρωσία με τις Σβετλάνα Ρομασίνα – Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο (95.9010 βαθμοί), το ασημένιο στην Κίνα με τις Γουένιαν Σουν – Χέτσεν Χουάνγκ (94.0072 β.), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ουκρανία με τις Μάρτα Φιέντινα – Αναστασία Σάβτσουκ, που συγκέντρωσαν 92.5847 βαθμούς.

«Βαριά» ήττα για την εθνική γυναικών στο πόλο

Με το αριστερό ξεκίνησε τη διοργάνωση η εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, χάνοντας στην πρεμιέρα της με το «βαρύ» 4-14 από το αντίστοιχο συγκρότημα της Ισπανίας την Κυριακή (14/07).

Η ελληνική ομάδα δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα και παραδόθηκε αμαχητί 2017, χάνοντας εξαρχής τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση του γ΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Εθνική θα πρέπει πια να νικήσει τις (υποδεέστερες) ομάδες της Κούβας (16/7) και του Καζακστάν (18/7) και στη συνέχεια να πάει σε δύσκολο χιαστί παιχνίδι με τον τρίτο του δ΄ ομίλου για να προκριθεί στις «8», όπου είναι πολύ πιθανό να βρει απέναντί της τις πανίσχυρες Ηνωμένες Πολιτείες.

Το διάστημα που καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα ήταν το πρώτο δίλεπτο, όταν η Ισπανία πέτυχε τρία γκολ στις ισάριθμες επιθέσεις που εκδήλωσε, για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ 6-1 για το συγκρότημα της Ιβηρικής, που πια είχε βάλει το νερό στο αυλάκι…

Τα γκολ της Εθνικής σημείωσαν οι Τσουκαλά, Ελευθεριάδου, Ασημάκη, Ξενάκη, ενώ για την Ισπανία σκόραραν οι Ταράγκο 6, Φόρθα 2, Γκαρσία 2, Ορτίθ 2, Εσπάρ και Λέιτον.

Εκτός στόχου η Αραούζου στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας

Η Κέλλυ Αραούζου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της καταλαμβάνοντας την 37η θέση την Κυριακή 914/07) στον αγώνα 10 χιλιομέτρων στην ίδια διοργάνωση (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας).

Η ελληνίδα κολυμβήτρια κατέγραψε επίδοση 2:00:30.30 και δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στις θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησε Κινέζα Ξιν Ξιν με χρόνο 1:54:47.20, ενώ την πρώτη τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Αμερικανίδα Χάλεϊ Άντερσον (2η) με 1:54:48.10 και η Ιταλίδα Ράσελ Μπρούνι με 1:54:49.90.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr/eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα