Ημέρα της Βαστίλης από το μέλλον!

Ημέρα της Βαστίλης από το μέλλον!15.07.2019Ειδήσεις

Με αεροπλάνα ρομπότ, ακόμη και Flyboard οι εορτασμοί!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με μια μεγάλη παρέλαση στην καρδιά του Παρισιού γιορτάστηκε και φέτος η Ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία, με το θέμα της ευρωπαϊκής στρατιωτικής συνεργασίας -ένα από τα βασικά αιτήματα του Εμανουέλ Μακρόν- να αποτελεί το επίκεντρο της εθνικής εορτής των Γάλλων.

Η τελετή εορτασμού άρχισε γύρω στις 11 ώρα Ελλάδας

στη διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, όπου κατέφθασε και ο Γάλλος πρόεδρος επιβαίνοντας σε στρατιωτικό όχημα.

Στην παρέλαση που ακολούθησε και σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 4.300 στρατιώτες, 196 οχήματα, 237 άλογα, 69 αεροσκάφη της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και 39 ελικόπτερα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην έναρξη της παρέλασης τόσο μια σειρά από drones όσο όμως και ρομπότ που πλέον χρησιμοποιούνται ευρύτατα από τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, παρουσιάστηκαν στον κόσμο που βρέθηκε στο κέντρο του Παρισιού, στην πλατεία Κονκόρντ.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψε το Flyboard Air, μια ιπτάμενη πλατφόρμα που μοιάζει βγαλμένη από ταινία, η οποία λειτουργεί με κινητήρες προώθησης αέρα και παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον επιχειρηματία και εφευρέτη της, τον Γάλλο Φρανκί Ζαπατά.

Στο περιθώριο, ωστόσο, των εκδηλώσεων δεν έλειψαν και οι επαφές μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ενώ το «παρών» έδωσαν ακόμη ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και άλλοι 11 Ευρωπαίοι προσκεκλημένοι.

Αμυνα

Επ' ευκαιρίας του εορτασμού της Ημέρας της Βαστίλης, ο Γάλλος πρόεδρος γευμάτισε με τους καλεσμένους του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους, κυρίως σε ζητήματα που αφορούν την άμυνα.

Αλλωστε, μπροστά στο Brexit και στις δύσκολες σχέσεις της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο

Μακρόν έχει αναγάγει την άμυνα της Ευρώπης σε ένα από τα βασικά ζητήματα που επιθυμεί να προαγάγει, καθώς θεωρεί ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη γηραιά ήπειρο να ενισχύσει τη στρατηγική της αυτονομία σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα