Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στην πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Το πρώτο ακίνητο που βγήκε στο «σφυρί»Ξύλο και χημικά στο ΕιρηνοδικείοΟι «Δεν πληρώνω» συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤΣτο νοσοκομείο ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης ΜπαρτζώκαςΣυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Ένταση επικρατεί από το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», διαμαρτυρόμενοι για τους πλειστηριασμούς συγκρούονται με τα ΜΑΤ. Ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Θανάσης Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Ένας τραυματίας , ενώ ενισχύονται οι δυναμεις των ματ στο ειρηνοδικείο pic.twitter.com/bljyNtaggR

nikos christofakis (@ChristofakisN) 29 Νοεμβρίου 2017

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν μέσα στην δικαστική αίθουσα προκειμένου να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών.

Σήμερα ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και νωρίτερα μέλη τις ΛΑΕ και άλλων συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο όπου γινόταν η ηλεκτρονική διαδικασία, ζητώντας την ακύρωση των πλειστηριασμών.

Το πρώτο ακίνητο που βγήκε στο «σφυρί» είναι μια μεζονέτα στην Κηφισιά η οποία εκποιήθηκε για χρέη πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ με τιμή εκκίνησης κοντά στις 700.000 ευρώ.

Ανακοίνωση της ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα, πάντως, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο που αρχίζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ διευκρινίζει ότι ο στόχος της διαμαρτυρίας δεν αφορά τον πλειστηριασμό του συγκεκριμένου ακινήτου, δηλαδή της μεζονέτας στην Κηφισιά, αλλά στρέφεται ενάντια «στους αντιδημοκρατικούς και αδιαφανείς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που με πραξικοπηματικές μεθόδους εγκαινιάζουν η κυβέρνηση Τσίπρα και η μνημονιακή τάξη πραγμάτων με όργανο τον Ρούσκα και τα ”κοράκια” που αντιπροσωπεύει».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, μπορεί η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών να αρχίζει με μεγάλα ακίνητα «για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας, αλλά στην πραγματικότητα έχει αποκλειστικό στόχο την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας με αδιαφανείς και ταχύρρυθμες διαδικασίες κατ’ απαίτηση των δανειστών. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας στις 3:30μ.μ. συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στα ειρηνοδικεία της όλης της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα