Αυτές είναι οι οκτώ προτάσεις για το Brexit – «Παράθυρο» Μέι για παραίτηση εάν εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης

Καλούνται να επιλέξουν με ένα «ναι» ή «όχι» ποιες από αυτές στηρίζουνΠότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίαςΠοιες είναι οι προτάσεις«Παράθυρο» Μέι για παραίτηση εάν εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης

Ανάμεσα σε οκτώ προτάσεις σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο πολλαπλών επιλογών καλούνται να καταλήξουν οι βρετανοί βουλευτές, οι οποίοι θα επιλέξουν με ένα «ναι» ή «όχι» ποιες από αυτές στηρίζουν, αναφορικά με τα εναλλακτικά σχέδια για το Brexit

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά από σχετική συζήτηση στη

βρετανική βουλή επί των προτάσεων που επιλέχθηκαν.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, απαντώντας σε αναφορές περί μιας τρίτης ψηφοφορίας επί της συμφωνίας αποχώρησης της Τερέζα Μέι την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τόνισε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί μία νέα ψηφοφορία σε μία συμφωνία εάν δεν έχει σημαντικές αλλαγές, αλλά και καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να αλλάξει τη διαδικασία για να αποφύγει την απόφασή του.

Στην ψηφοφορία που έγινε πάνω στην πρόταση του βουλευτή των Συντηρητικών, Όλιβερ Λέτουιν, για τις σημερινές εργασίες στη Βουλή επί των ενδεικτικών ψηφοφοριών, 331 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 287 κατά, επιτρέποντας την συνέχιση της διαδικασίας.

Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν αφορούν:

Τη μη συμφωνία, το σχέδιο για Κοινή Αγορά, παραμονή στην ευρωπαϊκή οικονομική περιοχή και στην ζώνη ελεύθερου εμπορίου αλλά όχι στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, την τελωνειακή ένωση, τελωνειακή ένωση και ευθυγράμμιση με την ενιαία αγορά (Εργατικοί), ανάκληση του άρθρου 50 για την αποφυγή μη συμφωνίας, δημοψήφισμα για επιβεβαίωση οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit, προνομιακοί εμπορικοί διακανονισμοί με την ΕΕ εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αποχώρηση.

«Παράθυρο» Μέι για παραίτηση εάν εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης

Παράλληλα, μιλώντας σε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα παραιτηθεί εάν εγκριθεί το σχέδιό της για το Brexit, το οποίο έχει ήδη απορριφθεί δύο φορές από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, βουλευτής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι η Μέι «θα φύγει αν περάσει η συμφωνία». «Αφήνει να εννοηθεί ότι θα φύγει μετά τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ένας ακόμη βουλευτής είπε ότι παρά το ότι η Μέι δεν καθόρισε μια ημερομηνία, έδωσε την εντύπωση ότι πρόκειται να παραιτηθεί «σχετικά σύντομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα