Πιτίνο: Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά, σούπερ ομάδα η Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει συνέχεια των καλών εμφανίσεων και των επιτυχιών στην Euroleage και την Πέμπτη (28/3, 21:00) έχει στο ΟΑΚΑ ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στη Ρεάλ, στην προσπάθεια να κλείσει θέση στα playoffs. Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τους Μαδριλένους και στάθηκε

στα σημεία – κλειδιά της αναμέτρησης, υπογραμμίζοντας πως οι «πράσινοι» οφείλουν να είναι έτοιμοι πάνω απ’ όλα πνευματικά.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης υπογράμμισε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει η άμυνα απέναντι στη «βασίλισσα», ενώ ο ΝτεΣόν Τόμας ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό για να έχει τύχη. Ο Πάμλπο Λάσο υπογράμμισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

«Η Ρεάλ είναι η καλύτερη αμυντικά ομάδα της λίγκας και η τρίτη στο επιθετικό κομμάτι. Είναι εξαιρετική σε όλες τις πλευρές του παρκέ, έχουν μέγεθος, μπορούν να σουτάρουν. Έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν το παιχνίδι. Πρέπει να τους νικήσουμε, είμαστε στην έδρα μας και πρέπει να κάνουμε όσα κάνουμε το τελευταίο διάστημα. Είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι πνευματικά», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας. Ήταν πιθανό, αλλά η βελτίωση και η ψυχολογία μπορούν να επηράσουν την πορεία σου. Πιστεύω πολύ στην θετική σκέψη και στο ότι “μπορούμε να κάνουμε τα πάντα”. Αυτό κυριάρχησε στη σκέψη μου και εδώ, όταν είδα το πρόγραμμα και όταν είχαμε μόνο μία εκτός έδρας νίκη».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αναφέρθηκε και στη βελτίωση που έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Ο άσος των «πράσινων» μιλώντας στην κάμερα της NOVA είπε:

«Κάποιο μυστικό δεν υπάρχει σε όλα αυτά. Ετοιμαζόμουν κάποιο καιρό. Μακάρι να συνεχίσω έτσι. Οφείλεται στην ψυχολογία της ομάδας, αλλά και οι νίκες που κάνουμε.

Η επίθεσή μας απ’ ότι έχουμε δείξει πάει πολύ καλά. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι η άμυνα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα. Αυτό θα παίξει τεράστιο ρόλο για εμάς κόντρα στην Ρεάλ.

Και ο Ταβάρες και ο Αγιόν είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Ρεάλ. Και εγώ και ο Τζέιμς θα έχουμε αρκετή δουλειά. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό πάνω τους.

Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε μέχρι τέλους να επεκτείνουμε το σερί μας. Είδα τον εαυτό μου τελείως διαφορετικό και απ’ ότι ξέρω μέχρι τώρα».

Ο ΝτεΣόν Τόμας μίλησε και για την καλή κατάσταση στην οποία δείχνουν, πλέον, οι «πράσινοι», υπογραμμίζοντας: «Έχουμε αυτοπεποίθηση, παίζουμε καλά. Είμαστε σε καλή θέση, νιώθουμε καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. με βοηθούν οι συμπαίκτες μου, έχουμε καλή επικοινωνία με τους προπονητές. Πρέπει να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να μαζέψουμε όλα τα ριμπάουντ. Είναι μία καλή επιθετικά ομάδα, πρέπει να τους πιέσουμε και να τους κουράσουμε ώστε να ελέγξουμε το ματς».

Σχετικά και με τις διαφορές με το πρώτο ματς, είπε: «Είχαμε χάσει από την Ρεάλ, δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά. Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική, ήρθε η αλλαγή, ο προπονητής άλλαξε και η αυτοπεποίθησή μας ανέβηκε. Ο Πιτίνο πιστεύει σε εμάς, πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν κάποιος λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ο κόουτς μας λέει το αντίθετο. Αυτό έχει αλλάξει».

Λάσο: Έχουμε δύσκολο ματς, νιώθουμε καλά, κάναμε τα… μαθήματά μας

Ο Πάμπλο Λάσο ανέφερε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη για τον αγώνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, αναφέροντας πως η ομάδα του έχει πάρει τα… μαθήματα.

«Είναι ένα δύσκολο ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά η ομάδα μας νιώθει καλά. Η μόνη μας απουσία είναι ο Γκάμπριελ Ντεκ, οι υπόλοιποι είναι υγιείς. Είμαι ήρεμος, γιατί κάναμε τα… μαθήματά μας», είπε αρχικά ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Euroleague και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός παίζει εκπληκτικά τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αυτοπεποίθηση και ξέρουν πως μπορούν να μπουν στα πλέι οφ. Το δίδυμο Καλάθη – Γκιστ είναι το πιο αναγνωρίσιμο τα τελευταία χρόνια. Έχουν επίσης καλούς παίκτες, όπως ο Λάνγκφορντ και ο Κιλπάτρικ. Η άφιξη του Παπαπέτρου επίσης έκανε την ομάδα πιο σταθερή, ενώ οι Έλληνες ψηλοί, όπως οι Βουγιούκας – Παπαγιάννης, είναι εκπληκτικοί στη ρακέτα. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου με ποιότητα, που είχε μερικά προβλήματα τραυματισμών, αλλά έχει καλό μομέντουμ στο τελικό καθοριστικό σημείο της σεζόν».

Ο Τρέι Τόμπκινς τόνισε τη σημασία που έχει ο αγώνας και για την «βασίλισσα», μίλησε για την αυτοπεποίθηση των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Στάθηκε και στα σημεία που θα κρίνουν το παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

«Γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι επίσης σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θεωρώ ότι το κλειδί θα είναι να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε καλές επιλογές στα σουτ. Είναι μια σπουδαία ομάδα ο Παναθηναϊκός, έχουν χτίσει αυτοπεποίθηση και μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε είδος παιχνιδιού που θέλουν να θέσουν στο παρκέ», είπε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα