Αυτά είναι τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρήκε η Αντιτρομοκρατική στη γιάφκα στο Κουκάκι (video)

Σε συλλήψεις τριών ατόμων, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας 36 έως 42 ετών, για κατοχή εκρηκτικών και όπλων προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μετά από επιχείρησή της στο Κουκάκι και την Πέμπτη (24/09), και τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά στην περιοχή και στη συνέχεια δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τη γιάφκα και τα σπίτια των συλληφθέντων…

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν εκρηκτικά και όπλα σε αποθήκη που λειτουργούσε ως γιάφκα στο Κουκάκι στην οδό Αναστασίου Ζήνη 16, όπου βρέθηκαν

πολλά εκρηκτικά για κατασκευή βομβών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στην έρευνα που έγινε στην αποθήκη που διατηρούσε ο ένας από τους συλληφθέντες εντοπίσθηκαν δέκα κιλά ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές, σφαίρες από καλάσνικοφ καθώς και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών. Στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την 36χρονη φίλη του, έχουν βρεθεί δύο πιστόλια.

Συγκεκριμένα, έχουν βρεθεί και έχουν κατασχεθεί:

Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

εφτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600γρ. (αμμωνίτιδα).14 κοινοί πυροκροτητές.δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές.δύο πυροκροτητές Nonel.ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (Kalashnikov).

Στις οικίες των συλληφθέντων:

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων).δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Φωτογραφίες από έρευνες σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα:

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία εφτά χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια επιχείρησης την Τετάρτη (23/09), ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και την Πέμπτη (24/09) σε τέσσερα σπίτια στην Αττική.

Όπως έχει γίνει γνωστό από πηγές της Αστυνομίας, οι δύο άνδρες είναι «γνωστοί» της Αντιτρομοκρατικής. Ο ένας έχει κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην απαγωγή του βιομήχανου Γ. Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Και ο δεύτερος όμως έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή σε ληστείες. Τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε συλληφθεί μαζί με δύο ακόμη άτομα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρονται να είναι μέλη της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», που θεωρείται παρακλάδι του «Επαναστατικού Αγώνα», και είχε αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις, μεταξύ των οποίων η βομβιστική ενέργεια σε βάρος του «ΣΚΑΪ».

Η οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» είναι γνωστή και για τις εξής επιθέσεις:

– Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 12/12/2014.

– Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα στις 24/11/2015.

– Τοποθέτηση ισχυρής βόμβας έξω από τα γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σαραντόζα στην Αθήνα στις 19/4/2017.

– Βόμβα και πυροβολισμοί στο Εφετείο Αθηνών στις 22/12/2017.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα