Αφήνουν λουλούδια για το 6 μηνών βρέφος – Οδοιπορικό στο Μάτι που παλεύει να ορθοποδήσει (εικόνες)

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε στάχτη ενώ εκεί που κάποτε δέσποζαν καταπράσινες εκτάσεις, τώρα βρίσκονται ατελείωτες εκτάσεις σε μαύρη απόχρωση.

Η ανατολική Αττική επλήγη βάναυσα από την πρωτοφανή ανθρωπιστική, περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή. Κάθε εικόνα μαρτυρά και μία ιστορία από την πύρινη κόλαση. Όπου και να στρέψει κανείς το βλέμμα του το συναίσθημα είναι ίδιο: θλίψη σε

μαύρο φόντο.

Ωστόσο, σιγά σιγά το Μάτι αρχίζει να πατά ξανά στα πόδια του. Οι κάτοικοι γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να ορθοποδήσουν, παρά τις αντιξοότητες. Επιβίωσαν από την πύρινη λαίλαπα και πρέπει να συνεχίσουν τις ζωές τους, για τα παιδιά τους, για τους συγγενείς τους.

Απλός κόσμος επισκέπτεται το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή το 6 μηνών βρέφος και αφήνει λουλούδια. Ένα λευκό λουλούδι. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

Όμως, υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν που γεννούν ελπίδα όπως τα ιδιόχειρα σημειώματα στις εξώπορτες κάποιων σπιτιών που ενημερώνουν τους διασώστες αλλά και τους φίλους τους πως είναι καλά καθώς βγήκαν νικητές από τη μάχη με τι φλόγες.

«We are ok», αναγράφει ένα από αυτά. «Είμαστε όλοι καλά, μην σπάσετε την πόρτα», αναφέρει ένα άλλο που απευθύνεται στα σωστικά συνεργεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα