«Αδειάζουν» Μητσοτάκη οι καλλιτέχνες που συναντήθηκαν μαζί του (video)

Κάθε όπλο, ακόμη κι αν αυτό δεν εξυπηρετεί την αλήθεια ή τις αρχές σεβασμού, επιστρατεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δρόμο προς τις εκλογές. Μετά τις… φαντασιόπληκτες δηλώσεις πωλητή της Σχεδίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιστρατεύει (αυτόκλητα) και καλλιτέχνες που συναντήθηκαν μαζί του.

Η συνάντηση που είχε ο Μητσοτάκης με εκπροσώπους του χώρου του τραγουδιού, που έγινε κατόπιν πρότασης των ίδιων, όπως αναφέρεται, αποτέλεσε εύκολο υλικό για να φτιαχτεί βίντεο όπου χρησιμοποιούνται πλάνα από τη συνάντηση,

αλλά και λόγια που ειπώθηκαν.

Ήταν μια συνάντηση διαφορετική. Σαββόπουλος, Πορτοκάλογλου, Νικολόπουλος, Δεληβοριάς, Πλιάτσικας, Φοίβος, Δρογώσης, Αναστασιάδης, Γιαννατσούλια, Φιλίππου. Δεν έχουμε βέβαια με όλους κοινές πολιτικές αφετηρίες, αλλά μας ενώνει ο κοινός στόχος: Να στηρίξουμε το ελληνικό τραγούδι. pic.twitter.com/cxJU7d7jBE

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 16 Απριλίου 2019

Σε ανακοίνωση όμως του Δ.Σ. του σωματείου δημιουργών «Άσμα 450+» φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα αφηγείται στο βίντεο ο Μητσοτάκης, ζητώντας να σταματήσει να χρησιμοποιείται το φλέγον θέμα της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων για εξυπηρέτηση πολιτικών ή αλλότριων σκοπών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Θέλουμε με την ανακοίνωση αυτήν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με την συνάντησή μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεδομένου ότι αυτή τελικά χρησιμοποιείται για προεκλογικούς λόγους, κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις κανενός από τους δημιουργούς που συμμετείχαν σ’αυτήν.

1.Τον είδαμε με δικό μας αίτημα, και αφού συναντήσαμε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Γεννηματά.

2.Στόχος όλων αυτών των συναντήσεων ήταν να ενημερώσουμε όλα τα κόμματα πως τα ελληνικά ρεπερτόρια είναι πλέον ενωμένα στην ΕΥΕΔ- και μέσω αυτής προχωρούν στην ίδρυση νέου ΟΣΔ.

3. Σε όλους επίσης περιγράψαμε καταλεπτώς τη γνωστή ιστορία της κακουργηματικής διαχείρισης Ξανθόπουλου, τον έλεγχο που επιτέλους διέταξε το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης, αλλά και το αίτημά μας –με πρωτεργάτη τον Σταύρο Ξαρχάκο- στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μας στηρίξει με τοποθέτηση Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ και αργότερα στη δημιουργία νέου φορέα, αιτήματα που ικανοποιήθηκαν άμεσα.

4. Η ΕΥΕΔ, το αναγκαίο μεταβατικό στάδιο για να γίνει ο φορέας μας, έχει κριθεί από όλους εξαιρετική ως τώρα, νιώθουμε δε αμέριστη ευγνωμοσύνη προς το επιτελείο της, που πραγματικά αντιμετώπισε για λογαριασμό μας από το παλαιό καθεστώς Ξανθόπουλου μέχρι τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις ανταγωνιστικού οργανισμού και αλλοτρίων συμφερόντων εναντίον μας.

5. Επίσης τους είπαμε σε τι τραγική κατάσταση βρισκόμαστε και πόσο το θέμα αυτό απαιτεί εθνική ενότητα και όχι στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Οι ίδιοι οι δημιουργοί με την ενότητά μας, δώσαμε το καλό παράδειγμα. Ξαφνικά λοιπόν –και ενώ οι εντυπώσεις όσων παρέστησαν στην κουβέντα ήταν θετικές από την εξέλιξή της- βλέπουμε τους δημιουργούς πρωταγωνιστές σε ένα βίντεο που

Α) αποκρύπτει τις ευθύνες Ξανθόπουλου και Πολιτείας για το σκάνδαλο ΑΕΠΙ και το χρεώνει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ

Β) λέει πως θα στηρίξει τον νέο φορέα, ενώ αυτό που έχουμε μεγάλη ανάγκη είναι η εθνική στήριξη στην ΕΥΕΔ, που αυτή τη στιγμή δουλεύει με δική μας εποπτεία και έλεγχο για να ξεκινήσει ομαλά ο φορέας και ήδη εισπράττει ρυθμίζοντας το πρόβλημα με την αγορά.

Γ) λέει πως οι επιχειρηματίες πρέπει να στηρίξουν με ένα συμβολικό ποσό το ελληνικό τραγούδι. Είναι μια φράση πολύ επικίνδυνη γιατί το πνευματικό δικαίωμα δε είναι επαιτεία, αλλά υποχρέωση όποιου επιχειρηματία χρησιμοποιεί εργασία τρίτων.Επίσης ο τρόπος με τον οποίον αυτό πληρώνεται έχει κατοχυρωθεί με αγώνες ετών και θεσμικό πλαίσιο σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Διαχωρίζουμε εντελώς, λοιπόν, τη θέση μας, οι δημιουργοί που εμφανιζόμαστε στο βίντεο αυτό από την ανάγνωση της συζήτησης από τον κύριο Μητσοτάκη και ζητάμε επιτέλους –με όλη την αγωνία στην οποία έχουμε περιέλθει- να μην γίνεται αυτή προεκλογικό παιχνίδι, και εμείς συνεχώς μπαλάκι ανάμεσα σε διάφορα συμφέροντα. Δεν αξίζει στην τόσων ετών προσφορά μας».

Δεληβοριάς: Να αποσυρθεί το σποτ

Θέση για το θέμα πήρε και ο Φοίβος Δεληβοριάς, που ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βρέθηκαν στη συνάντηση, κάνοντας μία «πύρινη» ανάρτηση στο Facebook.

«Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί. Αντιθέτως, πηγαίνω και θα πηγαίνω σε συναυλίες που στηρίζουν σκοπούς ανώτερους από το προσωπικό ή επαγγελματικό μου συμφέρον», έγραψε μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδοποιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα