Serie A: Εντυπωσιακή πρωτοβουλία για τη διεθνή ημέρα κατά της βίας στις γυναίκες

Μία εντυπωσιακή πρωτοβουλία πήρε η Serie A για την 13η αγωνιστική, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της βίας ενάντια στις Γυναίκες (25 Νοεμβρίου). Έτσι, μεταξύ Σαββάτου και Δευτέρας, παίκτες και διαιτητές στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας, θα εμφανιστούν με ένα κόκκινο σημάδι στο πρόσωπό τους, σύμβολο της εκστρατείας «Κόκκινο στη βία», η οποία θα αναπτυχθεί στο ποδόσφαιρο με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει επιλέξει το κόκκινο ως σύμβολο, σαν την πιο σημαντική

κόκκινη κάρτα που πρέπει να δοθεί για τη βία κατά των γυναικών, «να εκδιώξει τον φόβο με τον οποίο ζουν τα θύματα κάθε ημέρα», ανέφερε η Lega σε ανακοίνωσή της.

Oggi è stata presentata l’iniziativa #unrossoallaviolenza, la campagna di sensibilizzazione contro la violenza sulle donne che vede Lega Serie A e @WeWorldOnlus scendere in campo in occasione della 13ª Giornata di #SerieATIM. pic.twitter.com/RAIxmtz1ja

— Lega Serie A (@SerieA) 20 Νοεμβρίου 2018

Οι παίκτες θα συνοδεύονται επίσης από κορίτσια που θα φορούν το μπλουζάκι της καμπάνιας, ενώ επιπλέον, θα παρουσιάζεται από τους πίνακες σε κάθε γήπεδο το βίντεο της. Η πρωτοβουλία θα έχει επίσης αναφορά στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ οι παίκτες θα ενθαρρύνουν με μηνύματά τους πολίτες, να συμμετάσχουν στην εκστρατεία με το hashtag #unrossoallaviolenza.

#SerieA, un segno rosso di solidarietà: #unrossoallaviolenza in tutti gli stadi per la 13^ giornata

Keywords
Τυχαία Θέματα