Formula 1: Ο Κούμπισα επιστρέφει στη δράση – Συμφώνησε με Williams

Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα αναμένεται να επιστρέψει στη Formula 1, καθώς συμφώνησε να αγωνιστεί με την ομάδα της Williams για το 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Autosport». Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει το Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο του Grand Prix του Αμπού Ντάμπι, τελευταίου αγώνα για το 2018. Στη συγκεκριμένη πίστα ήταν και ο τελευταίος του αγώνας το 2010. Εάν επιβεβαιωθεί το σχετικό ρεπορτάζ, θα είναι στη Williams δίπλα στον Τζορτζ Ρουσέλ.

Η απόφαση

της Williams σηματοδοτεί την επιστροφή του πολωνού πιλότου στην αγωνιστική δράση της F1, οκτώ χρόνια μετά το ατύχημα που είχε σε αγώνα ράλι στην Ιταλία και το οποίο έγινε αιτία σοβαρότατου τραυματισμού σε χέρι του.

Από εκείνο το αρνητικό γεγονός ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα διέκοψε την καριέρα στην F1. Μετά την αποθεραπεία του αγωνίστηκε στο WRC. Δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα, αν και ήταν ς γρήγορος, αλλά δεν είχε σταθερότητα στην απόδοσή του.

Σημειώνεται ότι το 2018 επιχείρησε να επιστρέψει στην F1, έκανε δοκιμές και με τη Renault, αλλά τελικά κατέληξε να έχει δευτερεύοντα ρόλο –όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – στη Williams, με την ομάδα να προτιμά τους Σεργκέι Σιρόκιν και Λάνσε Στρολ.

Κι όμως η αδικία στην σημερινή εποχή της F1 συνεχίζεται και η ομάδα της Williams εξακολουθεί να πωλείται για τα λεφτά.
Έριξε άκυρο σε αυτόν τον κύριο (Robert Kubica) στο παρακάτω βίντεο επειδή δεν είχε χρήματα να αγοράσει την θέση του για το 2018…. https://t.co/XMK2toE5sr

— Panos Johnnygeorge (@Dj_Johnnygeorge) 4 Απριλίου 2018

Φαίνεται, όμως, ότι η Williams σε όλο αυτό το διάστημα να εκτίμησε τις επιδόσεις του πολωνού πιλότου. Να αναφέρουμε πως ο Κούμπιτσα φέρεται να έχει κλείσει ένα καλό πακέτο χορηγίας από την Πολωνία και αυτό αποτέλεσε έξτρα… μπόνους.

Να σημειώσουμε πως ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα είχε και μια πρόταση από τη Ferrari να ενταχθεί στην ομάδα ως ο οδηγός του προσομοιωτή της, αλλά είναι σαφές ότι προτίμησε την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Robert #Kubica‘s last #F1 race was the #AbuDhabiGP in 2010. He’s set to return with Williams for 2019 pic.twitter.com/3hOVfx7daI

— Autosport (@autosport) 21 Νοεμβρίου 2018

https://t.co/AXMk0rBXmF – Robert Kubica agrees 2019 Williams Formula 1 race deal https://t.co/fSMnGQ99Vj pic.twitter.com/RikjYcB4m6

Live F1 News (@LiveF1News) 21 Νοεμβρίου 2018

El retorno de un grande. Según medios europeos, mañana @WilliamsRacing confirmaría a Robert Kubica como piloto titular para la temporada 2019. @LD1120AMPY #SomosMotor pic.twitter.com/lrBvMO1GGT

— Cristhian Tindel (@tindelcristhian) 21 Νοεμβρίου 2018

****

Η οδήγηση είναι γένους θηλυκού και η Σαουδική Αραβία το επιβεβαιώνει… Όπως γνωστοποιήθηκε, τουλάχιστον επτά γυναίκες οδηγοί θα πάρουν μέρος στα δοκιμαστικά της Formula Ε στη Μέση Ανατολή, εκεί όπου τον επόμενο μήνα θα φιλοξενηθεί η πρεμιέρα της ηλεκτροκίνητης σειράς.

Στα τεστ θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες, ενώ θα διεξαχθούν μία ημέρα μετά την κούρσα της 15ης Δεκεμβρίου στους δρόμους της Αντ Ντιριά, κοντά στο Ριάντ.

Βέβαια, η απόφαση πάρθηκε έξι μήνες μετά την απαγόρευση που είχε επιβάλει η ίδια η Σαουδική Αραβία για συμμετοχή γυναικών οδηγών, με τους διοργανωτές να αποκαλύπτουν ότι ο τοπικός υποστηρικτής απαίτησε τη συμμετοχή τους στη δοκιμασία.

#Motor La Fórmula E exhibe el potencial del automovilismo femenino en Arabia Saudi https://t.co/cIDyDF5bwf

— RTn #Motor (@RTn_Motor) 21 Νοεμβρίου 2018

Μία από τις γυναίκες που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι η Άμνα αλ Κουμπαϊσί, που θα εκπροσωπήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και η ενασχόληση της με το μηχανοκίνητο αθλητισμό άρχισε σε ηλικία 13 ετών στα καρτ. Υπήρχε, ωστόσο, και… προϊστορία στην περίπτωση της, καθώς πατέρας της ήταν ο Κχαλέντ, ο πρώτος οδηγός από τα Εμιράτα που συμμετείχε στον αγώνα του Le Mans 24 Ωρών.

Congrats to @Amna_Alqubaisii. First Arab woman to take part in a Formula E test! Another first for #UAE. #GoGirl #Racing #F1 #FE #HP https://t.co/jBcayFWxzj pic.twitter.com/bJhknEWMJ2

— F-M Mellbin (@AmbMellbin) 21 Νοεμβρίου 2018

«Είμαι πολύ υπερήφανη που εκπροσωπώ τις γυναίκες γενικότερα και τις γυναίκες της Αραβίας ειδικότερα. Αυτά τα δοκιμαστικά είναι ένα ακόμα βήμα προς το όνειρό μου για μια επαγγελματική σταδιοδρομία σε μηχανοκίνητα αθλήματα», επισήμανε σε δήλωση της η Άμνα αλ Κουμπαϊσί.

Η Formula 1 δεν είχε ποτέ την τιμή να δει γυναίκα πιλότο σε γκραν πριν από το 1976. Ωστόσο, η Σιμόνα ντι Σιλβέστρο έκανε το πρώτο βήμα στη Formula Ε πριν από δύο χρόνια και τώρα είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για το γυναικείο φύλο να ανατρέψει τα δεδομένα σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο.

NIO is excited to announce @JamieChadwick55, the only female driver to win a British Formula 3 Championship race, will make a high-profile @FIAFormulaE test debut with NIO Formula E team in Riyadh, Saudi Arabia, on Sunday 16th December! #borntopushlimitshttps://t.co/iHyt6g0ia5 pic.twitter.com/8ARijvnLta

— NIO (@NIOGlobal) 20 Νοεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα