Κόντρα Χουλιαράκη – Σταϊκούρα στην επιτροπή για τον προϋπολογισμό του 2019

Κυρώθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο ισολογισμός και απολογισμός του οικονομικού έτους 2016, με την κυβερνητική πλειοψηφία να στηρίζει και σύσσωμη την αντιπολίτευσης να καταψηφίζει.

Όμως, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2019, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός

Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2019 ως ένα πρώτο βήμα μιας σειράς στοχευμένων μέτρων για αποκατάσταση των τραυμάτων που δημιούργησαν οι αναγκαίοι δημοσιονομικοί περιορισμοί. Αντίθετα, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο συνιστά το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης που κόστισε ακριβά στη χώρα.

«Η καλή πορεία της οικονομίας τα τρία τελευταία χρόνια, επιτρέπει μετά από μια 10ετία δημοσιονομικών περιορισμών, να κατατίθεται ένας Προϋπολογισμός για το 2019 που είναι επεκτατικός, με τρόπο όμως λελογισμένο, γιατί δεν πρέπει να τεθεί σε αμφισβήτηση. Ξεκινά στοχευμένα η επιστροφή των καρπών και των θυσιών των Ελλήνων, με αύξηση των δαπανών για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε:

«Ο νέος Προϋπολογισμός είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα μιας νέας σειράς μέτρων που έχουν στόχο την αποκατάσταση και την επούλωση των τραυμάτων που δημιουργήθηκαν από μια αναγκαία προσαρμογή, με τρόπο ασφαλή και δημοσιονομικά δίκαιο».

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» αντέτεινε ο κ. Σταϊκούρας. «Η κυβέρνηση πανηγυρίζει υποστηρίζοντας ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, όταν οι βαριές πολιτικές λιτότητας συνεχίζουν να υφίστανται, οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν για πολλά χρόνια υψηλοί, η δημόσια περιουσία είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα και η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας».

«Το σχέδιο του νέου κρατικού Προϋπολογισμού, είναι το κύκνειο άσμα της σημερινής κυβέρνησης και το τέλος μιας 4ετούς οικονομικής ιστορίας της αυταπάτης, της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητάς της, του τυχοδιωκτισμού και της ιδεοληψίας της που κόστισε πανάκριβα στη χώρα», συμπλήρωσε ο αρμόδιος τομέαρχης της ΝΔ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα