Nations League: Αυτά είναι τα ζευγάρια της τελικής φάσης

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (3/12) στο Δουβλίνο η κλήρωση για την τελική φάση του Nations League, που θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία το διάστημα 5-9 Ιουνίου 2019. Σε αυτήν μετείχαν οι ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση σε κάθε έναν από τους τέσσερις ομίλους της Α΄ κατηγορίας (League A) στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει προτείνει ως έδρες διεξαγωγής των ημιτελικών και των αγώνων κατάταξης το «Ντραγκάο» της Πόρτο και το «Αφόνσο Ενρίκες» της Γκιμαράες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της UEFA, ο ημιτελικός της διοργανώτριας Πορτογαλίας θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου, ενώ ο άλλος ημιτελικός στις 6/6. Ο τελικός και ο «μικρός τελικός» θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν έχουν ως εξής:

Πορτογαλία-Ελβετία
Ολλανδία-Αγγλία

Een interessante loting voor Ronald #Koeman en zijn spelers. #Oranje #NationsLeague #FinalFour https://t.co/U8EmyRi1Ib

— ELF Voetbal ⚽️ (@elfvoetbal) 3 Δεκεμβρίου 2018

Αναζητείται έδρα για το Σαχτάρ – Λιόν

Ο υπεύθυνος διοργανώσεων της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διεξαγωγής στο Χάρκιβ του κρίσιμου αγώνα Σαχτάρ-Λιόν, για την 6η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League, στις 12/12, λόγω του στρατιωτικού νόμου που έχει κηρύξει η ουκρανική κυβέρνηση. «Καμία αναμέτρηση της UEFA δεν μπορεί να διεξαχθεί σε έδαφος όπου ισχύει στρατιωτικός νόμος», ξεκαθάρισε ο Μαρκέτι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Δουβλίνο, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Shakhtar Donetsk vs Olympique Lyonnais will not take place in Kharkiv according to UEFA’s Giorgio Marchetti.

Arena Lviv or NSC Olimpiyskiy will most likely host the Champions League match between Shakhtar and Lyon. https://t.co/hND5uauDyG

— Callum Seniuk (@CallumSeniuk) 3 Δεκεμβρίου 2018

Η Σαχτάρ είναι υποχρεωμένη από το 2014 να δίνει τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια μακριά από τη φυσική της έδρα, το Ντόνετσκ, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. Φέτος έχει χρησιμοποιήσει ως έδρα το στάδιο του Χάρκιβ, όμως η πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και η κίνηση του Κιέβου να κηρύξει στρατιωτικό νόμο σε όλη την περιοχή των συνόρων. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι η UEFA μετέφερε για το Κίεβο την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης (29/11) ανάμεσα στη Βόρσκλα και την Αρσεναλ, παρότι η πόλη Πόλταβα βρίσκεται στην κεντρική Ουκρανία και δεν επηρεάζεται από την επιβολή του στρατιωτικού νόμου.

Το παιχνίδι της Σαχτάρ θα μπορούσε να μεταφερθεί και αυτό το Κίεβο, ή ενδεχομένως στο Λβιβ, όπου η Σαχτάρ έδινε τους ευρωπαϊκούς αγώνες της από το 2014 έως το 2016.

Η Λιόν βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από την ουκρανική ομάδα, η οποία με νίκη την επόμενη Τετάρτη (12/12) παίρνει το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

«Τέλος» από την Σαουθάμπτον ο Μαρκ Χιούζ

Το χαρτί της απόλυσης πήρε τη Δευτέρα (3/12) ο Μαρκ Χιούζ από την τεχνική ηγεσία της Σαουθάμπτον, καθώς η αγγλική ομάδα συμπλήρωσε δέκα αγώνες χωρίς νίκη και αν δεν αλλάξει πορεία, τότε κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ο 55χρονος ουαλός τεχνικός είχε αναλάβει το Μάρτιο του 2018 μετρώντας μόνο 5 νίκες σε 27 ματς στον πάγκο της ομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης ο βοηθός προπονητή, Κέλβιν Ντέιβις, θα είναι στον πάγκο των «αγίων» στον αγώνα της Τετάρτης κόντρα στην Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ». Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Αγγλία, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, πορτογάλος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Μονακό, είναι φαβορί για να τον διαδεχθεί στον πάγκο της ομάδας. Εκτός από αυτόν, στη σχετική λίστα της αγγλικής ομάδας, είναι οι Μπρένταν Ρότζερς και Πέτερ Μπος.

Απολύθηκε από την Ρεν ο Σαμπρί Λαμουσί

Η εντός έδρας ήττα από τη Στρασμπούρ με 4-1, οδήγησε τη διοίκηση της Ρεν να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Σαμπρί Λαμουσί. Η ήττα αυτή άφησε την ομάδα στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα και η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της. Μετά την απόλυση του Λαμουσί, η διοίκηση ανακοίνωσε πως έως το τέλος της σεζόν στον πάγκο θα κάθεται ο Ζιλιέν Στεφάν, έως τώρα προπονητής της δεύτερης ομάδας της Ρεν.

Ζήτησε συγγνώμη ο Κλοπ από τον Μάρκο Σίλβα

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε η Λίβερπουλ να «σπάσει» τελικά την άμυνα της Έβερτον και να πάρει μια κρίσιμη νίκη με 1-0 στο «Άνφιλντ», για την 14η αγωνιστική της Premier League. Την λύτρωση έφερε μία «χρυσή» αλλαγή του Γιούργκεν Κλοπ. Στο 84′ ο Ντιβόκ Οριτζί πέρασε στην θέση του Φιρμίνιο και ακριβώς στο φινάλε του τοπικού ντέρμπι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Klopp Minta Maaf Kepada Marco Silva Atas Perayaannya Yang Liar https://t.co/Y8ZeHLCxWG pic.twitter.com/I5U9VQ98BB

Official Ole777 (@Official_Ole777) 3 Δεκεμβρίου 2018


Ο τεχνικός των «κόκκινων» έφθασε μέχρι το κέντρο του γηπέδου και αγκαλιάστηκε με τον τερματοφύλακα της ομάδας του, ενώ έτρεχε και πανηγύριζε σε όλο το γήπεδο για τη σημαντική νίκη. Ωστόσο μετά την λήξη της αναμέτρησης ο τεχνικός της Λίβερπουλ ζήτησε συγγνώμη από τον προπονητή της Εβερτον, Μάρκο Σίλβα, για τη συμπεριφορά του:

«Πρώτα από όλα να ζητήσω συγγνώμη για τον τρόπο που πανηγύρισα. Σέβομαι απόλυτα τον Μάρκο Σίλβα και την δουλειά που κάνει, έχει κάνει απίστευτα πράγματα με αυτήν την ομάδα και δεν θέλω να με παρεξηγήσει για τη συμπεριφορά μου. Πανηγύρισα έξαλλα, είναι αλήθεια, αλλά δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν», ανέφερε σχετικά ο διάσημος Γερμανός κόουτς.

Marco Silva dismisses Jurgen Klopp’s apology claim https://t.co/2Q2y12gS09

— LFC Review (@LFCreview) 3 Δεκεμβρίου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα