Ένας υπέροχος παππούς ζωγραφίζει το παλιό αλφαβητάρι σε σχολείο της Πάτρας

Η Λόλα, ο Μίμης, η Έλλη, η Άννα και τα παιχνίδια τους… Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αναγνωστικό που συνόδευσε μαθητές στα θρανία της Α’ τάξης του δημοτικού πριν από χρόνια;

Σ’ ένα σχολείο στην Αχαΐα οι ήρωες του συγκεκριμένου βιβλίου «ζωντανεύουν» στους τοίχους του κτιρίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Κατσίποδος, που έχει τα χρονάκια του, αλλά η ψυχή του είναι δυνατή, έκανε κάτι πολύ σημαντικό. Βλέπετε, μέσω της ζωγραφικής έφερε κοντά στα παιδιά και όχι μόνο, τους ήρωες από το παλιό αλφαβητάρι. Το έπραξε με πινέλο και με μπογιές πάνω στους τοίχους του δημοτικού σχολείου στο Σούλι της Πάτρας.

Ο

παππούς Γιώργος βοήθησε ώστε οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής να ανασύρουν από τη μνήμη τις μαγικές σελίδες του βιβλίου που «σημάδεψε» τους μαθητές παλαιότερων ετών. Μιλάμε για μορφές που είναι γνωστές και στα τωρινά παιδιά.

Οι ονειροπόλοι ήδη συλλαβίζουν τις προτάσεις στο συγκεκριμένο σχολείο από το βιβλίο που πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1956 και έμεινε γνωστό για τις εικονογραφήσεις και τα χαρακτηριστικά του παραδείγματα. Ο κ. Γιώργος βοήθησε ώστε να ανασυρθούν από τη μνήμη πολλών οι μαγικές σελίδες του βιβλίου που «σημάδεψε» παλαιότερες γενιές στη χώρα μας.

Αυτός ο υπέροχος παππούς εδώ και αρκετό καιρό συμβάλλει εθελοντικά στο να δίνει ζωή στους άτονους τοίχους των σχολείων και κάνει άπαντες να χαμογελούν παρακολουθώντας το έργο του. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.


Πηγή: xiromeropress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα