Mέσα στον Αύγουστο μπορεί να γίνει η αποφυλάκιση Κορκονέα

Ακόμα και μέσα στον Αύγουστο η αποφυλάκιση ΚορκονέαΈχει συμπληρώσει τον χρόνο που απαιτεί η νέα ποινή τουΤυπική η διαδικασία που παραμένει

Μετά το «σπάσιμο» της ισόβιας κάθειρξης που του είχε αποδοθεί αρχικά τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, ο δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα δει την πόρτα της εξόδου από τη φυλακή τις επόμενες εβδομάδες.

Η νέα απόφαση του δικαστηρίου, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, είναι

μία ποινή 13 χρόνων, και δεδομένου πως έχει ήδη παραμείνει στη φυλακή από τη στιγμή του φόνου το 2008 και έχει συμπληρώσει αρκετά «μεροκάματα« μέσα στη φυλακή,  ο ειδικός φρουρός μπορεί να υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο.

Έτσι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετρά ημέρες μέχρι να βρεθεί οριστικά εκτός φυλακής. Η αποφυλάκισή του μπορεί να γίνει άμεσα, πιθανώς και μέσα στον Αύγουστο αφού οι διαδικασίες πλέον είναι διαδικαστικές. Το δικαστήριο έκρινε αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος το μοιραίο βράδυ συνόδευε τον Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Σ’ αυτό το σημείο να προστεθεί ότι με την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ήταν αυτή των 15 ετών. Από την άλλη, εάν ίσχυαν οι παλιές διατάξεις η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί, ακόμα και με τα σχετικά ελαφρυντικά θα ήταν αυτή των 20 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα