H Γαλλία συνεχίζει τη «μάχη» κατά της ομοφοβίας και με το ποδόσφαιρο στις… επάλξεις

Έναν κόσμο καλύτερο, αποδεκτό για όλους και στα γήπεδα θέλουν στη Γαλλία και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουν τη «μάχη» κατά της ομοφοβίας. Με το ποδόσφαιρο να είναι στις… επάλξεις στον συγκεκριμένο «πόλεμο».

«Έχει έλθει η ώρα για να θέσουμε ένα τέλος στην ομοφοβία», υπογράμμισε η πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής λίγκας, Ναταλί Μποϊ ντε λα Τουρ, στην παρουσίαση των μέτρων κατά του συγκεκριμένου φαινομένου, που

κάνει ολοένα και πιό αισθητή την παρουσία του στα γαλλικά γήπεδα.

Όπως τόνισε η επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής του σαμπιονά, η «μάχη» αυτή, θα πρέπει να αισθανθεί σε τέσσερα σημεία και συγκεκριμένα στην αφιέρωση (σ.σ. δηλαδή να υπάρχει μία ημέρα αφιερωμένη σ΄ αυτόν τον σκοπό), στην ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση και στις κυρώσεις.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οι ομάδες της α’ και της β’ κατηγορίας θα εμφανισθούν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, ακριβώς στο πλαίσιο της «μάχης» για την καταπολέμηση της ομοφοβίας, η παγκόσμια ημέρα της οποίας, εορτάζεται στις 17 Μαΐου. Μ’ αυτήν την ευκαιρία, οι αρχηγοί, οι προπονητές, οι παράγοντες και οι διαιτητές των αγώνων θα φορούν ένα περιβραχιόνιο στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

La LFP annoncera ce matin un plan d’actions pour lutter contre l’homophobie dans les stades. Capitaines, entraîneurs, arbitres – tous porteront un brassard arc-en-ciel ce week-end lors des matches de Ligue 1 et de Ligue 2. #homophobie #foot #LFP @le_Parisien pic.twitter.com/LLeZ44aybe

— Tristan Sarrat (@TristanSarrat) 13 Μαΐου 2019

Για τον ίδιο λόγο δημιουργήθηκε ένα μικρό βίντεο που ολοκληρώνεται με την φράση (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση) «Άνθρωπος ως ετερότητα, φορούμε όλοι την ίδια φανέλα», ενώ τόσο η διοργανώτρια αρχή, όσο και αρκετοί σύλλογοι, θα «ντύσουν» το λογότυπο τους στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Pour lutter contre l’homophobie, les capitaines des équipes de foot de Ligue 1 et Ligue 2 porteront ce brassard
Moi dans ma tête

Keywords
Τυχαία Θέματα