Goody’s, εγώ θα «έμπαινα» (video)

Η νέα διαφήμιση των Goody’s έγινε viral. Ακούστηκαν σχόλια ποικίλα από τους χρήστες των social media με αφορμή την ατάκα «έμπαινες».

Αφού, λοιπόν, είδαμε κι εμείς τη διαφήμιση, καταλάβαμε τον λόγο που βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας και καταθέτουμε με τη σειρά μας την άποψή μας.

Η Goody’s κάνει ένα βήμα παραπάνω στη διαφήμιση και δίνει νόημα σε μια φράση που χρησιμοποιείται κύρίως από τους νέους με

σεξουαλική διάσταση.

Δανείζεται κάτι εύκολο και τη χρησιμοποιεί σε κάτι σπουδαιότερο, δίνοντας έτσι το σήμα ότι μια λέξη μπορεί να έχει διαφορετική έννοια, αλλά και άλλη δυναμική.

Το θα «έμπαινες;» λοιπόν, γίνεται σλόγκαν πιο δυνατό.

Η Goody’s χρησιμοποιεί πρόσωπα που δεν είναι συνηθισμένα και ουσιαστικά δίνει στη διαφορετικότητα των ανθρώπων τη δυνατότητα ύπαρξης σε ένα σύστημα που τα έχει όλα σε “συρταράκια”.

Ναι, ξαφνιάζει, ναι δεν είναι οικεία η νέα εικόνα των Goody’s, όμως κι αυτή τη στιγμή αν μας πρόβαλαν τη ζωή μας 10 χρόνια μετά, το φυσιολογικό θα ήταν να αντιδρούσαμε.

Σίγουρα θα «έμπαινες» να φας ένα burger. Αλλά αυτό είναι το εύκολο και το συμβατό. Η Goody’s ξεπερνά αυτή τη συμβατικότητα και δημιουργεί ένα διαφημιστικό πέρα από τα όρια.

Είναι μια άλλη διάσταση στη διαφήμιση.

Είναι μια καινούργια οπτική, η οποία θέλει να διαπραγματευτεί με το κοινό της σε νέα αισθητικά δεδομένα.

Το γεγονός ότι η Goody’s υπερέβη τον κλασικό δρόμο δημιουργίας είναι κάτι που της αξίζει συγχαρητήρια.

Υπάρχει ο κλασικός χορός υπάρχει και ο μοντέρνος. Και οι δύο έχουν αξία. Δεν ζημιώνει ο ένας τον άλλο. Δεν μπορεί όμως ένας μοντέρνος τρόπος γραφής να είναι λιγότερο καλός από έναν κλασικό.

Εμείς, πάντως, θα “μπαίναμε”…

Keywords
Τυχαία Θέματα