Euroleague: Mε Σαντ Ροος και Ουάιτ ο Παναθηναϊκός, χωρίς Ζαν – Σαρλ στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός (video)

Η… ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Την Παρασκευή (9/10), στις 21:00, οι έλληνες και οι ευρωπαίοι φίλαθλοι θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους, στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στο

πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ελληνική «μητέρα των μαχών» αποτελεί διαχρονικά έναν “must see” αγώνα της διοργάνωσης, αφού διακυβεύεται το γόητρο, ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, δύο συλλόγους που μετρούν εννιά τίτλους στη διοργάνωση τα τελευταία 24 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει θέση στο τζάμπολ έχοντας νικήσει στη Μόσχα την Κίμκι με ένα καλάθι (76-78) στην πρεμιέρα, ενώ ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα με έναν πόντο (67-68) από τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΣΕΦ.

Τα προβλήματα απουσιών είναι περισσότερα, πάντως για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπολογίζει στους Χάουαρντ Σαντ Ροος και Άαορον Ουάιτ, όχι όμως και στους Λευτέρη Μποχωρίδη, Πιερ Τζάκσον. Μόνο με… θαύμα προλαβαίνουν οι δύο τελευταίοι. Εκτός για τον Ολυμπιακό είναι ο γάλλος φόργουορντ, Λιβιό Ζαν Σαρλ.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο, ο Γάλλος Ζοζέφ Μπισάνζ και ο Λιθουανός Γκίτις Βίλιους. Τον αγώνα θα μεταδώσει το NOVASPORTS 2HD.

«Mε Σαντ Ροος και Ουάιτ κόντρα στον Ολυμπιακό» δήλωσε ο Βόβορας

Στη δωδεκάδα για το ευρωπαϊκό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα βρίσκονται, λοιπόν, οι Χάουαρντ Σαντ Ροος και Ααρον Ουάιτ, όπως δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, κατά τη Media Day των «πρασίνων». Οι τραυματίες Λευτέρης Μποχωρίδης και Πιερ Τζάκσον δεν προλαβαίνουν το τζάμπολ. «Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια εμπειρία. Έχει δύο από τους καλύτερους παίκτες στα γκαρντ και τον παράγοντα του άδειου γηπέδου, μέσα από την ενέργεια και τη μαχητικότητα να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι», δήλωσε ο Γιώργος Βόβορας.

Στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ μετέβησαν πέντε φίλαθλοι για να εμψυχώσουν τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα. Οι ολιγάριθμοι φίλαθλοι δεν ήταν οργανωμένοι και κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ελέω κορονοϊού.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Βόβρα, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

«Είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας που πάντα παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Είναι μια ιδιαίτερη σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια εμπειρία. Έχει δύο από τους καλύτερους παίκτες στα γκαρντ και τον παράγοντα του άδειου γηπέδου. Μέσα από την ενέργεια και τη μαχητικότητα να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Αναφορικά με τους τραυματισμούς στην περιφέρεια, ο Γιώργος Βόβορας τόνισε: «Το πιο δύσκολο είναι πως παίξαμε με δύο πόιντ γκαρντ με την Κίμκι και τώρα θα παίξουμε με διαφορετικά γκαρντ. Μέσα από τις δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε. Ο Λευτέρης (σ.σ. Μποχωρίδης) έκανε εξαιρετική δουλειά στο προηγούμενο παιχνίδι. Με δύο διαφορετικά γκαρντ θα κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κρίνουν το παιχνίδι. Η τακτική ίσως βρεθεί σε δεύτερο ρόλο».

Για την ποιότητα της προετοιμασίας ενόψει του ντέρμπι, ο προπονητής των «πρασίνων» είπε: «Μέχρι τώρα έχουμε καλή προετοιμασία. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε τον Σάικς. Η ομάδα θα είναι έτοιμη και όλοι θα παλέψουμε για να φτάσουμε στη νίκη που όλοι παλεύουμε για αυτόν τον σκοπό. Ο Σάικς ήταν μια προσθήκη που την κάναμε την τελευταία στιγμή. Ήταν σημαντικό πως ήταν στην Αθήνα. Μας έχει κάνει εντύπωση η θετικότητα και το πόσο προσαρμόστηκε».

Σε ερώτηση για το αν ο Ουάιτ θα είναι στη δωδεκάδα, ο Βόβορας απάντησε: «Ο Ουάιτ έβγαλε μεγάλο μέρος της προπόνησης. Θεωρώ πως και ο Ουάιτ και ο Ρος αν δεν… βγάλουν προβλήματα θα είναι στη δωδεκάδα».

Όσον αφορά στην κατάσταση των δύο ομάδων πριν το ντέρμπι, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία η κατάσταση. Είναι παιχνίδια με ιδιαιτερότητες. Μικρές λεπτομέρειες, ένας παίκτης με δύο συνεχόμενα σουτ ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα».

Για τον Χάουαρντ Σαντ Ροος, ο Βόβορας σημείωσε: «Είναι ένα παιδί που τραυματίστηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και παίζει σε μια ιδιαίτερη θέση, είναι σημαντικός παίκτης για εμάς. Έχει κάποια στοιχεία με τα οποία μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και με αυτό το σκοπό πρέπει να μπει. Με συνεργασία να λύσουμε όλα τα προβλήματα».

Αναφορικά στην ενέργεια του Παναθηναϊκού, ο Βόβορας τόνισε: «Η δύναμη του πάγκου μας βοήθησε και κόντρα στην Κίμκι. Ήμασταν σε κάθε κατοχή, είχαμε μαχητικότητα. Και στην αποστολή υπήρχε επιθυμία για νίκη και το ίδιο πρέπει να γίνει και αύριο. Είμαστε μια ομάδα και πρέπει να το δείξουμε και αύριο μέσα από τον πάγκο και να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα».

Τέλος, για τη νίκη με ένα καλάθι επί της Κίμκι στη Μόσχα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας εξήγησε: «Ήταν η πρεμιέρα. Θα παρουσιαστούν πολλές καταστάσεις που θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη Euroleague. Αυτό που έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας, είναι να βγάζουμε μαχητικότητα. Παρουσιαστήκαμε καλά. Πήραμε μια σημαντική νίκη, αλλά αύριο είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι».

Σάικς: Ευλογία που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό

Aν και έχει προλάβει να κάνει λίγες προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό, ο Κίφερ Σάικς θα κληθεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και να βοηθήσει τους «πράσινους» να φτάσουν στη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός δήλωσε στη Media Day των «πρασίνων» πριν το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Euroleague: «Είναι ευλογία που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα από τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι τραυματίες. Η ομάδα με εμπιστεύεται. Το παιχνίδι μου στην Αρμάνι Μιλάνο με βοήθησε να έρθω εδώ. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι μου στη Euroleague».

Εν συνεχεία, ο Σάικς αναφέρθηκε στην υποδοχή της οποίας έτυχε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και στον ηγέτη του Ολυμπιακού Κώστα Σλούκα, με τον οποίο θα έχει προσωπικές… μονομαχίες την Παρασκευή (09/10): «Ο κόσμος με βοήθησε πολύ να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να νικήσουμε και θα πρέπει να περιμένουν θετικές ενέργειες. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα στο παρκέ. Τον ξέρω τον Σλούκα, είναι πολύ καλός παίκτης. Θα προσπαθήσω να του βάλω δύσκολα».

Τέλος, σχετικά με τη δυσκολία του αγώνα, ο Κίφερ Σάικς είπε: «Κάθε παιχνίδι στη Euroleague είναι δύσκολο. Όλη η προσοχή μου είναι να φτάσουμε στο 2-0. Τα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν είναι πολύ σημαντικά. Είναι μεγάλη παρακαταθήκη. Το ξεκίνημα δείχνει πώς θα συνεχιστεί η σεζόν».

«Χωρίς Ζαν-Σαρλ στο ΟΑΚΑ» δήλωσε ο Μπαρτζώκας στη Media Day

O γάλλος φόργουορντ Λιβιό Ζαν Σαρλ δε θα είναι στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού που θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αυτό δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας στη Media Day της ομάδας του Πειραιά πριν από τη «μητέρα των μαχών».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα προτιμούσε να είναι γεμάτο από φιλάθλους το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. «Δεν ξέρεις τι να περιμένεις σε μια “παγωμένη” ατμόσφαιρα», αιτιολόγησε την προτίμησή του ο Μπαρτζώκας που εξήγησε πως η ομάδα του αναμένεται να φανεί βελτιωμένη εν συγκρίσει με την πρεμιέρα κόντρα στη Ζαλγκίρις, ενώ είπε για το στοιχείο που θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να «δραπετεύσει» με το «διπλό»: «Πρέπει να είμαστε σταθεροί στα πράγματα που κάνουμε καλά και αυτός είναι ο τρόπος για να νικήσουμε».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε στην κάμερα της NOVA: «Τίποτα δεν είναι ίδιο μετά την έλευση της πανδημίας στην ζωή μας, όπως και στο μπάσκετ. Παίζουμε στο ΟΑΚΑ, σε μια σκληρή έδρα. Θα προτιμούσαμε να είχε κόσμο. Δεν ξέρεις τι να περιμένεις σε μια “παγωμένη” ατμόσφαιρα. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στη δική μας δουλειά. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Σίγουρα θα είμαστε, γιατί είχαμε περισσότερο χρόνο μαζί και θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα για να αναδειχτούμε νικητές».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει άλλες απουσίες πέραν του Ζαν-Σαρλ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: «Έχουμε μια προπόνηση και ένα shoot-around αύριο (9/10) το πρωί. Δεν θα παίξει σίγουρα ο Ζαν-Σαρλ. Όλοι οι άλλοι είναι διαθέσιμοι».

Για τα χαρακτηριστικά και το στυλ παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με μέγεθος, έχει δυνατότητες και αδυναμίες. Το 50% των πόντων έρχεται από τρεις παίκτες (Φόστερ, Παπαπέτρου, Νέντοβιτς)».

Για το πού πρέπει να εμφανιστεί βελτιωμένος ο Ολυμπιακός μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Ζάλγκιρις, είπε: «Έχουμε προβλήματα ομοιογένειας. Δεν έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια και κάθε ημέρα μας βελτιώνει. Είχαμε ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο με Ζαλγκίρις, αλλά στο τέταρτο είχαμε κακές επιλογές. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στα πράγματα που κάνουμε καλά και αυτός είναι ο τρόπος να νικήσουμε».

Τσαρλς Τζένκινς: Είμαι έτοιμος για άμυνα απέναντι στον Παναθηναϊκό

Ο αμερικανός περιφερειακός του Ολυμπιακού, Τσαρλς Τζένκινς, μίλησε στην κάμερα της NOVA για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα αποτελέσω μέρος αυτού του ντέρμπι. Είμαι φαν και των δύο ομάδων, μου άρεσε να τα βλέπω αυτά τα ματς και ανυπομονώ για το παιχνίδι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε μιλώντας για την απουσία θεατών από την εξέδρα: «Παραμένει μπάσκετ. Οι φίλαθλοι φτιάχνουν την ατμόσφαιρα, αλλά το μπάσκετ παραμένει η δουλειά μας και θέλουμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό να γίνει ένα καλό, ποιοτικό παιχνίδι μπάσκετ», δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός.

Ερωτηθείς ως προς την αποστολή με την οποία θα είναι επιφορτισμένος κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Τσαρλς Τζένκινς απάντησε: «Είμαι έτοιμος για την άμυνα. Αυτή είναι η δουλειά μου, η καριέρα μου. Ο Νέντοβιτς κι ο Φόστερ είναι πολύ καλά γκαρντ, η άμυνα είναι η ζωή μου στο μπάσκετ. Αυτό θέλω να κάνω, να τους περιορίσω και να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει».

ΜακΚίσικ: Eίμαι έτοιμος για τον… 2ο γύρο με Παναθηναϊκό

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έχει πρότερη εμπειρία σε ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», καθώς είχε αποκτηθεί στις 20 Φεβρουαρίου από τον Ολυμπιακό και στις 3 Μαρτίου, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 81-78 του Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο Αμερικανός δήλωσε στη Media Day της ομάδας του Πειραιά, πριν το τζάμπολ, στο ΟΑΚΑ: «Η ομάδα είναι ενθουσιασμένη για το ντέρμπι. Έμαθα πολλά πέρυσι όταν έπαιξα στο αντίστοιχο ντέρμπι και είμαι έτοιμος για τον… 2ο γύρο».

Για το πώς προετοίμασε τους νέους συμπαίκτες του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ επισήμανε: «Στους νέους συμπαίκτες μου είπα ότι δεν ξέρω αν είμαστε τυχεροί ή άτυχοι που δεν θα έχει κόσμο στο γήπεδο. Ελπίζω στον δεύτερο γύρο να έχουμε φιλάθλους για να βιώσουν οι συμπαίκτες μου την ατμόσφαιρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τη νίκη και εκεί έχουμε εστιάσει».

Για το ποιο θα είναι το “κλειδί” του αγώνα, ο ΜακΚίσικ τόνισε: «”Κλειδί” θα είναι η άμυνα. Πρέπει να περιορίσουμε τους γκαρντ τους. Όποιος ελέγξει την άμυνα θα πάρει τη νίκη. Χρειαζόμαστε τη νίκη και εστιάζουμε στην άμυνά μας».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα