Αν κερδίσω τις εκλογές θα αποκαλύψω τη θέση μου για το ανώτατο Δικαστήριο – Μπάιντεν για την επόμενη ημέρα

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Αμερικανοί θα μάθουν τη θέση για το ζήτημα της αύξησης του αριθμού των δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, εάν τις κερδίσει.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει επανειλημμένα αρνηθεί να διατυπώσει την άποψή του για το θέμα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η αποκάλυψη της θέσης του επί του προκείμενου αυτή τη στιγμή θα αποσπούσε την προσοχή των ψηφοφόρων

από την υποψήφια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κενή ένατη θέση του Ανώτατου Δικαστηρίου, την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ.

“Joe Biden’s astonishing propensity to make things up is a major liability for him. But Democratic voters have been largely kept in the dark about those lies by liberal media outlets.”#NeverHarrisBiden#NoMoreClintons : #NoMoreObamas #DemExit https://t.co/E8i7pvJhLG

— Gadfly M #IDWP (@GadflyMorse) October 8, 2020


Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας αναμένεται να ξεκινήσει τις ακροαματικές διαδικασίες για την εξέταση της υποψηφιότητας Μπάρετ τη Δευτέρα.

«Τη στιγμή που θα απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, το πρωτοσέλιδο σε κάθε ένα από τα έντυπά σας θα αφορά κάτι άλλο εκτός από το να εστιάζουμε σε αυτό που συμβαίνει τώρα», είπε ο Μπάιντεν.

Μέλη πολιτοφυλακής κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη του Μίσιγκαν

Δέκα τρεις άνθρωποι, μεταξύ αυτών 6 άνδρες που σχετίζονται με την πολιτοφυλακή Wolverine Watchmen, συνελήφθησαν καθώς φέρονται να σχεδίαζαν την απαγωγή της κυβερνήτη του Μίσιγκαν και να επιτεθούν στο κτίριο του Καπιτωλίου, έγινε την Πέμπτη γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Η ομάδα σχεδίαζε να απαγάγει την Γκρέτσεν Ουίτμερ, μια Δημοκρατική και συχνό στόχο της οργής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφα του FBI που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Οι προσπάθειάς μας αποκάλυψαν λεπτομερή σχέδια που θα έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, κυβερνητικών αξιωματούχων και του ευρύτερου κοινού», είπε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να ανακοινώσει το κατηγορητήριο.

Six Arrested on Federal Charge of Conspiracy to Kidnap the Governor of Michigan https://t.co/uINgCkcR0d pic.twitter.com/1r7no70Mh7

FBI (@FBI) October 8, 2020


Εσωτερικά υπομνήματα των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει τους τελευταίους μήνες ότι βίαιοι εγχώριοι εξτρεμιστές θα μπορούσαν να απειλήσουν στόχους που συνδέονταν με τις εκλογές, μια ανησυχία που είχε επιταθεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού, τις πολιτικές εντάσεις, την πολιτική αναταραχή και τις εκστρατείες παραπληροφόρησης από το εξωτερικό.

Ο Άντριου Μπερτζ, εισαγγελέας στο δυτικό τμήμα του Μίσιγκαν, είπε ότι το FBI έμαθε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι μια ομάδα ανθρώπων συζητούσε τη «βίαιη ανατροπή» της κυβέρνησης του Μίσιγκαν.

Η ομάδα των έξι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με την ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί με τις κατηγορίες για απόπειρα απαγωγής της Ουίτμερ, σύμφωνα με τον Μπερτζ.

The insurrectionists – part of a gang called Wolverine Watchmen – began plotting after Donald Trump told his base to LIBERATE Michigan and praised armed protestors as “very good people.” They practiced shooting, combat drills and made their own explosives. https://t.co/IDZwfiFasa pic.twitter.com/wPKsWtOuXd

— Shannon Watts (@shannonrwatts) October 8, 2020


Δύο εξ αυτών ειδικά «… συζητούσαν να πυροδοτήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς για να οδηγήσουν την αστυνομία μακριά από την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι (της Ουίτμερ)» και ένας εξ αυτών «επιθεώρησε το κάτω μέρος μιας γέφυρας σε αυτοκινητόδρομο του Μίσιγκαν για να εντοπίσει σημεία όπου θα τοποθετούσε τα εκρηκτικά», εξήγησε ο εισαγγελέας.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν είπε ότι το γραφείο της απήγγειλε επιπλέον κατηγορίες σε βάρος των μελών της πολιτοφυλακής Wolverine Watchmen.

«Οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι ότι προσπάθησαν να βρουν τις διευθύνσεις των σπιτιών μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου προκειμένου να τους στοχοθετήσουν, να διατυπώσουν απειλές για βία που στόχευε στο να υποκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο».

Σύμφωνα με τα έγγραφα του FBI, ένας εκ των συλληφθέντων, ο Άνταμ Φοξ είχε αναφέρει επανειλημμένως πως ήθελε να απαγάγει την Ουίτμερ πριν από τις εθνικές εκλογές. Σε ένα τηλεφώνημα τον Ιούνιο, ο Φοξ είπε ότι θα δίκαζε την Ουίτμερ για «προδοσία» αφού την είχε πάρει όμηρο.

Wonder where those militia got the idea to kidnap Michigan Governor Whitmer and over throw government. pic.twitter.com/1El86RT42J

— Denise Wu (@denisewu) October 8, 2020


Σε ένα βίντεο που είχε προβληθεί ζωντανά σε ιδιωτική ομάδα του Facebook, ο Φοξ αποκαλούσε την Ουίτμερ «τυραννική σκύλα», επειδή είχε περιορίσει την πρόσβαση στα γυμναστήρια λόγω του νέου κορονοϊού.

«Δεν ξέρω, αγόρια, πρέπει να κάνουμε κάτι. Συνδεθείτε με εμένα στο άλλο σύστημα επικοινωνίας, δώστε μου κάποιες ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε», λέει ο Φοξ στο βίντεο.

Η Γκρέτσεν Ουίτμερ είχε στοχοθετηθεί από τον Τραμπ για τις προσπάθειές της να επιβάλει μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο οποίος είχε γράψει τον Απρίλιο tweet όπου έλεγε: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

So have to vote for him to know what his stance is

WATCH: Joe Biden Says ‘You’ll Know My Opinion on Court-packing When the Election Is Over’ https://t.co/OyzaduZIlf

— Jorge ن (@jorgelawdawg) October 8, 2020

Biden says he’ll reveal position on adding additional seats to the Supreme Court “when the election is over” https://t.co/Vl5SPTDtZp pic.twitter.com/CVCvE0k26H

— The Hill (@thehill) October 8, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα