Δεν έχει τον… Θεό του ο Τραμπ: Με «σύμμαχο» τον κορονοϊό «ψαρεύει» ψήφους από τους ηλικιωμένους

Οι εκλογές στις ΗΠΑ πλησιάζουν και ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα… πάντα για να «ψαρέψει» ψήφους και έτσι να μην επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν νικητή τον Τζο Μπάιντεν. Στο πλαίσιο αυτό, «εκμεταλλεύεται» και την περιπέτειά του με τον κορονοϊό.

«Ευλογία από τον Θεό η μόλυνσή μου, προσφέρω τα φάρμακά μου δωρεάν», είπε ο αμερικανός πρόεδρος την Τετάρτη

(07/10) και την Πέμπτη (08/10) επιχείρησε να «εξαργυρώσει» τη μόλυνσή του από τον ιό, που χλεύαζε, και απευθύνθηκε στους ηλικιωμένους σ’ ένα βίντεο δίχως προηγούμενο. «Εδώ το καλό δωρεάν εμβόλιο», τόνισε σ’ ένα σποτ… τελεμάρκετινγκ, ενώ μέχρι πριν από λίγο ο ίδιος απεχθανόταν και τη μάσκα.

Τελικά νόσησε κι είναι αποφασισμένος να κεφαλαιοποιήσει την περιπέτεια αυτή με την υγεία του για να δείξει ότι είναι δυνατός. Για να μπορεί να πει «είχα δίκιο», όταν έλεγα ότι ο κορονοϊός δεν είναι και κάτι… τόσο σοβαρό. Έφτασε, λοιπόν, στο σημείο να «Παζαρεύει» την ελπίδα της επιβίωσης για τις ψήφους και με το νέο βίντεο θέλει να… τραβήξει κοντά του ηλικιωμένους.

Ξεκινά χαρακτηρίζοντάς τους «τους αγαπημένους του ανθρώπους στον κόσμο». Δηλώνει κι ο ίδιος ηλικιωμένος. Και κάνει και λίγο χιούμορ για την ηλικία του. Υπόσχεται φάρμακο, υπόσχεται θεραπεία για τον κορονοϊό. Και βεβαίως το υπόσχεται δωρεάν… Μέσα σε όλα, επιτίθεται στην Κίνα για το κακό που έκανε στον κόσμο, αλλά φυσικά και στον Τζο Μπάιντεν.

TO MY FAVORITE PEOPLE IN THE WORLD! pic.twitter.com/38DbQtUxEu

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 8, 2020

Διαβάστε αναλυτικά όσα λέει ο Τραμπ στο βίντεο:

«Λοιπόν, στους αγαπημένους μου ανθρώπους στον κόσμο! Τους ηλικιωμένους. Είμαι ηλικιωμένος, ξέρω ότι δεν το ξέρετε, κανείς δεν το ξέρει, ίσως δεν πρέπει να τους το πείτε, αλλά είμαι ηλικιωμένος. Κάνουμε τεράστια πρόοδο με αυτή την απαίσια ασθένεια, που μας την έστειλε η Κίνα. Η Κίνα θα πληρώσει μεγάλο τίμημα για ό, τι έκανε στον κόσμο και σε εμάς.

Αλλά έχουμε φάρμακα τώρα. Φάρμακα που εγώ τα ονομάζω θεραπεία. Πήγα στο νοσοκομείο μια εβδομάδα πριν, ήμουν πολύ άρρωστος και πήρα αυτό το φάρμακο και ήταν απίστευτο. Ήταν απίστευτο. Θα μπορούσα να φύγω την επόμενη μέρα. Νωρίτερα. Ήταν απίστευτος ο αντίκτυπος που είχε.

Και θα κάνουμε αυτό το φάρμακο και άλλα παρόμοια, που είναι σχεδόν ίδια, θα τα κάνουμε διαθέσιμα άμεσα. Έχουμε μια έκτακτη άδεια χρήσης που θέλω να υπογραφεί άμεσα. Ο FDA έχει κινηθεί σε επίπεδα που δεν είχε κινηθεί ποτέ στο παρελθόν. Πράγματα που θα έπαιρναν δύο – τρία χρόνια, γίνονται πια σε εβδομάδες ή και νωρίτερα. Κι αυτό εξαιτίας μου.

Φροντίζουμε τους ηλικιωμένους μας. Δεν είστε ευάλωτοι, αλλά θέλουν να λένε «οι ευάλωτοι». Αλλά είστε οι λιγότερο ευάλωτοι, αλλά γι’ αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα είστε ευάλωτοι. Και είμαι κι εγώ.

Αλλά θέλω να έχετε την ίδια φροντίδα που είχα εγώ. Είχα υπέροχη φροντίδα στο (σ.σ. νοσοκομείο) Walter Reed. Καταπληκτικοί γιατροί κι αυτό το φάρμακο συγκεκριμένα ήταν απίστευτο.

Θα πάρετε το ίδιο φάρμακο, θα το πάρετε δωρεάν. Καμία χρέωση!

Και θα σας το παρέχουμε σύντομα. Και το καλό είναι ότι έχει φτιαχτεί από μια μερίδα εταιρειών που είναι εντελώς ασφαλείς, αλλά είναι παντοδύναμο απέναντι σε αυτή την ασθένεια. Συνεπώς θα σας το παρέχουμε, θα φροντίσουμε τους ηλικιωμένους μας, εντελώς δωρεάν. Και θέλω να σας ευχαριστήσω, αυτό που περάσαμε ως χώρα είναι τραγικό.

Ο αντίπαλός μου όπως ξέρετε μιλάει, αλλά δεν έκανε τίποτα για 47 χρόνια. Εγώ έκανα περισσότερα σε 47 μήνες από όσα έκανε σε 47 χρόνια, απλά μιλάει. Είναι πάντα το ίδιο. Αν ήταν στο χέρι του, δεν θα είχαμε αυτό το φάρμακο, δεν θα μιλούσαμε καν γι’ αυτό. Είχε την ευκαιρία του με τον H1N1 και ήταν από τις μεγαλύτερες καταστροφές. Δεν ήξερε τι έκανε. Αλλά εγώ ξέρω τι κάνω.

Οι ηλικιωμένοι θα τύχουν φροντίδας και όλοι θα τύχουν φροντίδας και έρχεται πολύ σύντομα. Σας ευχαριστώ πολύ, σας αγαπάμε, αγαπάμε την Αμερική».

Ο αμερικανός πρόεδρος την περασμένη άνοιξη «υπόσχονταν» πως ο κορονοϊός θα «εξαφανιστεί με ένα μαγικό τρόπο». Πλέον υπόσχεται την καλύτερη θεραπεία, εκείνη που έλαβε κι ο ίδιος, για όλους τους ηλικιωμένους στις ΗΠΑ.

Τραμπ: Ευλογία από τον Θεό η μόλυνσή μου, προσφέρω τα φάρμακά μου δωρεάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, μάλιστα, την Τετάρτη (07/10) ότι η μόλυνσή του από κορονοϊό ήταν «μια ευλογία από τον Θεό», χάρη στην οποία δοκίμασε πειραματικές θεραπείες, οι οποίες δεσμεύθηκε ότι θα διατεθούν δωρεάν για όλους τους Αμερικανούς, στο πρώτο του μήνυμα μέσω βίντεο αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Τραμπ, που βιάζεται να επιστρέψει στην προεκλογική του εκστρατεία, έχει υπογραμμίσει επανειλημμένα πόσο καλά νιώθει αφού διαγνώστηκε με covid-19, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν εξακολουθεί να είναι θετικός στον ιό SARS-CoV-2.

«Πιστεύω ότι ήταν μια ευλογία από τον Θεό που μολύνθηκα. Ήταν μια κρυφή ευλογία», σχολίασε ο αμερικανός πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι του χορηγήθηκε ένα φάρμακο της Regeneron του επέτρεψε να δει από πρώτο χέρι πόσο αποτελεσματικό είναι.

Ο Τραμπ έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για την καθυστερημένη αντίδρασή του στην πανδημία του κορονοϊού που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 Αμερικανούς και επειδή έθεσε σε κίνδυνο όσους εργάζονται κοντά του, αποθαρρύνοντας τη χρήση μάσκας στον Λευκό Οίκο και στις προεκλογικές του εκδηλώσεις. Αναφέρθηκε και σε ένα άλλο φάρμακο της Eli Lilly and Co. «Θέλω να προσφέρω σε εσάς αυτά (τα φάρμακα) που πήρα εγώ. Και θα τα κάνω δωρεάν», τόνισε.

Το μήνυμά του μεταδόθηκε μετά τις διαβεβαιώσεις του Λευκού Οίκου ότι ο 74χρονος πρόεδρος επέστρεψε στο Οβάλ Γραφείο την Τετάρτη (07/10). Ο γιατρός του, Σον Κόνλεϊ, επεσήμανε εξάλλου ότι ο Τραμπ δεν έχει συμπτώματα covid-19 εδώ και 24 ώρες. «Πλέον δεν έχει πυρετό εδώ και περισσότερες από τέσσερις ημέρες, είναι χωρίς συμπτώματα για περισσότερες από 24 ώρες και δεν έχει χρειαστεί ούτε έχει λάβει επιπλέον οξυγόνο μετά από αυτό που έλαβε μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο», ανακοίνωσε ο Κόνλεϊ.

Παρά την ασθένειά του ο Τραμπ προσπαθεί να βρει τρόπους να μεταφέρει το προεκλογικό του μήνυμα και να μειώσει το προβάδισμα που έχει ο αντίπαλός του για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν σε πολιτείες – κλειδιά, δηλώνουν σύμβουλοί του. Και αυτό το μήνυμά του φαίνεται να εξυπηρετούσε αυτό τον σκοπό. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Τραμπ εξετάζει να απευθυνθεί στους πιο ηλικιωμένους ψηφοφόρους σήμερα.

Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι θέλει να πραγματοποιηθεί η δεύτερη τηλεμαχία με τον Μπάιντεν, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου, αλλά ο αντίπαλός του είχε δηλώσει την Τρίτη (06/10) ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει, αν ο Τραμπ δεν βρεθεί αρνητικός στην covid-19.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, που διεξήχθη από τις 2 ως τις 6 Οκτωβρίου, μόλις το 38% των Αμερικανών που ρωτήθηκαν απάντησε ότι εγκρίνει τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίστηκε την πανδημία, ενώ το 56% δεν τον εγκρίνει.

Φάουτσι: «Αρκετά μεγάλες πιθανότητες» η θεραπεία αντισωμάτων να βοήθησε τον Τραμπ

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άνθονι Φάουτσι είπε την Πέμπτη (08/10) ότι η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron Inc στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν τον κορονοϊό.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του», σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «MSNBC».

Ο Φάουτσι επισήμανε, επίσης, ότι η πανδημία Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και πάνω από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, είναι πολύ σοβαρότερη από την εποχική γρίπη. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», υπογράμμισε ο Φάουτσι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το tweet που έστειλε ο πρόεδρος Τραμπ, όπου συνέκρινε τη νόσο του νέου κορονοϊού με την εποχική γρίπη. Μήνυμα που «ξήλωσε» το Facebook, ενώ και το Twitter, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα