Der Spiegel: Ο Κοσάτσιουφ καλεί την ΕΕ να πιέσει το Κίεβο

Τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφεύγουν να ασκήσουν ισχυρότερες πιέσεις για να αναγκάσουν τις αρχές στο Κίεβο να συμμορφωθούν προς τις υποχρεώσεις τους βάσει των συμφωνιών του Μινσκ κι αυτό είναι μεγάλο λάθος, έκρινε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) της Ρωσίας, ο Κονσταντίν Κοσάτσιουφ, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί με σημερινή ημερομηνία εξωφύλλου.

«Οι

συμφωνίες του Μινσκ πρέπει να εφαρμοστούν και όλα τα μέρη που τις έχουν υπογράψει –το Κίεβο, το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ– οφείλουν να το εγγυηθούν. Η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει και πολλά για αυτό. Τίποτε δεν εξαρτάται από εμάς, όλα εξαρτώνται από το Κίεβο. Εμείς στη Ρωσία είμαστε παγιδευμένοι, εσείς στη Δύση είστε παγιδευμένοι, και όλοι οι άλλοι είναι παγιδευμένοι, διότι το Κίεβο είναι πολύ ευτυχές με το τρέχον καθεστώς», υποστήριξε ο Κοσάτσιουφ.

«Το Κίεβο δεν υφίσταται κυρώσεις. Νοιώθει ότι έχει την ελευθερία να προκαλεί συγκρούσεις στην περιοχή κατά βούληση. Είναι μεγάλο λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ότι δεν ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην Ουκρανία που θα μπορούσε να την αναγκάσει να εφαρμόσει τις συμφωνίες», πρόσθεσε ο Ρώσος πολιτικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα