Copa America: «Κρύο ντουζ» για την Αργεντινή στην πρεμιέρα, με τον Μέσι… θεατή στο «ίδιο έργο» (video)

Ένα… κρύο ντουζ περίμενε την Αργεντινή στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Copa Ameirica, που διεξάγεται στην Βραζιλία. Στο «Αρένα Φόντε Νόβα» της πόλης Σαλβαδόρ, η Κολομβία με γκολ των Μαρτίνες στο 71′ και Ζαπάτα στο 86′ νίκησε 2-0 την «αλμπισελέστε», που μπαίνει σε μπελάδες σχετικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Να σηκώσουμε… κεφάλι είπε ο Λιονέλ Μέσι. Με νίκη (3-0 τη Βολιβία) είχε ξεκινήσει η Βραζιλία στη πρεμιέρα.

Η Αργεντινή μπήκε δυνατά

στον αγωνιστικό και πίεσε για το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από τα μέσα του α’ ημιχρόνου η Κολομβία άρχισε να ισορροπεί και σιγά σιγά να ξεδιπλώνει τις αρετές που έχει ως ομάδα, ενώ ζήτησε κι ένα πέναλτι στο 40΄ με τον Φαλκάο, που δεν της δόθηκε μέσω του VAR.

Το δοκάρι στην κεφαλιά του Παρέδες στο 47’ ήταν η άτυχη στιγμή των Αργεντινών, ο Οσπίνα κράτησε την ομάδα του όπου χρειάστηκε και στο 71΄ ο Μαρτίνες με ατομική ενέργεια άνοιξε το σκορ, για να έρθει στο 86΄ ο νεοεισελθών Ζαπάτα απέναντι στον Αρμάνι και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και τον θρίαμβο της Κολομβίας, που την βάζει για τα καλά σε τροχιά πρόκρισης.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Σαβάρια, Ταλιαφίκο, Οταμέντι, Πετσέλα, Ροντρίγκες (67’ Πισάρο), Παρέδες, Λο Σέλσο, Ντι Μαρία (46’ Ντε Πολ), Μέσι, Αγουέρο (79’ Σουάρες).

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Οσπίνα, Μεδίνα, Τεσίγιο, Μίνα, Σάντσες, Μπάριος, Ουρίμπε, Κουαδράδο (64’ Λέρμα), Χάμες, Μουριέλ (14’ Μαρτίνες), Φαλκάο (81’ Ζαπάτα).

Μέσι: Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι

Ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση με την εθνική ομάδα και μετά τον αγώνα ανέφερε ότι η Αργενινή οφείλει να σηκώσει κεφάλι. «Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι», δήλωσε ο αργετινός άσος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι αυτή η ήττα είναι σκληρή για την ομάδα του. «Προφανώς δεν ξεκινήσαμε καλά και κάθε ήττα είναι σκληρή για εμάς. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο ματς, στο μυαλό μας πρέπει να βρίσκεται μόνο η Παραγουάη», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πήρε βαθμό με 10 παίκτες η Βενεζουέλα κόντρα στο Περού

Μίνι έκπληξη σημειώθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε, στο δεύτερο ματς του 1ου ομίλου του Copa America, καθώς η Βενεζουέλα απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας από το Περού. Το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τους Περουβιανούς να σκοράρουν δύο φορές, με τον Γκονσάλες στο ξεκίνημα του ματς και τον Γκερέρο στα μέσα του β΄ μέρους, ωστόσο, μετά την χρήση του VAR κανένα από τα γκολ δε μέτρησε μιας και είχαν προηγηθεί οφσάιντ.

Η Βενεζουέλα δέχτηκε μεγάλη πίεση στα τελευταία 15 λεπτά, μετά την αποβολή του Μάγκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ντουνταμέλ άντεξε και πήρε τον πρώτο της βαθμό στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Ραφαέλ Ντουνταμέλ): Φαρίνες, Ροσάλες, Σανσελόρ, Βιγιανουέβα, Μάγκο, Μορένο (77΄ Ερνάντες), Κιντέρο (69΄ Μασίς), Ρινκόν, Ερέρα, Μουρίγιο (84΄ Σοτέλδο), Ροντόν.

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαλέσε, Τράουκο, Αμπράμ, Ζαμπράνο, Αντβίνκουλα, Γιοτούν (67΄ Πόλο), Τάπια, Γκονσάλες (89΄ Καρίγιο), Κουέβα (46΄ Φλόρες), Φαρφάν, Γκερέρο.

Με το… δεξί και σούπερ Κουτίνιο η Βραζιλία

Μια… χορταστική Βραζιλία εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του Copa America το Σάββατο (15/6), που φιλοξενεί στη χώρα της και με ηγέτη τον Φιλίπε Κουτίνιο νίκησε άνετα 3-0 την Βολιβία στο στάδιο Μορουμπί του Σάο Πάολο, για τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα σημείωσε δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (50΄ πεν., 53΄), δίνοντας στην ομάδα του τον «αέρα» που χρειαζόταν, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Εβέρτον στο 85΄. Αν και χωρίς τον Νεϊμάρ, η Βραζιλία έδειξε ότι είναι σε θέση να κατακτήσει το 9ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Οι συνθέσεις:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντάνι Άλβες, Φιλίπε Λουίς, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Καζεμίρο, Φερναντίνιο, Κουτίνιο, Νταβίντ Νέρες (81΄ Έβερτον), Ριτσάρλισον (84΄ Γουίλιαν), Φιρμίνιο (65΄ Ζεσούς).

ΒΟΛΙΒΙΑ (Εντουάρντο Βιγιέγκας): Λάμπε, Μ. Μπεχαράνο, Ντ. Μπεχαράνο, Χακίν, Ζουσίνο, Σααβέντρα (64΄ Λ. Βάκα), Ζουστινιάνο, Σαουκέδο (59΄ Γουαγιάρ), Τσουμασέρο, Ραούλ Κάστρο (75΄ Ρ. Βάκα), Μορένο.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του Κόπα Αμέρικα 2019, που διεξάγεται στη Βραζιλία:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Βραζιλία – Βολιβία 3-0
Βενεζουέλα – Περού 0-0

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Αργεντινή – Κολομβία 0-2
Παραγουάη – Κατάρ 16/6 (22:00)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Ουρουγουάη – Ισημερινός 17/6 (01:00)
Ιαπωνία – Χιλή 18/6 (02:00)

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα