BMW: Προειδοποίηση για αύξηση των τιμών μετά το Brexit

O εμπορικός πόλεμος δεν είναι ο μόνος παράγοντας, που μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά όσους θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Ειδικά για τους Βρετανούς καταναλωτές, πηγή ανησυχίας είναι και το Brexit, όπως προειδοποίησε η γερμανική ΒMW.

Σε δηλώσεις του στο ΒΒC ο Ίαν Ρόμπερτσον, ειδικός αντιπρόσωπος της κατασκευάστριας πολυτελών αυτοκινήτων στη Βρετανία, προειδοποίησε ότι η έξοδος από την τελωνειακή ένωση θα σημάνει σημαντική αύξηση του κόστους μοντέλων, όπως το δημοφιλές Mini.

Όπως

είπε πρόκειται για έναν κίνδυνο, που η εταιρεία θα ήθελε να αποφύγει, αλλά μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή. Το εάν τελικά θα υπάρξουν ανατιμήσεις θα εξαρτηθεί από την οριστική συμφωνία, στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, με την ευρωπαϊκή ένωση για τη σχέση των δύο πλευρών από τον Μάρτιο του 2019 και έπειτα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό η Airbus είχε προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να εγκαταλείψει τη Βρετανία, όπου διατηρεί μονάδες παραγωγής και απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους, εάν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμφωνία για το Brexit.

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Οι δασμοί θα στοιχίσουν στους καταναλωτές 45 δισ. ετησίως

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή τους στην πολιτική της σύγκρουσης και του προστατευτισμού, που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει η συμμαχία κατασκευαστών αυτοκινήτου, ένωση, η οποία εκπροσωπεί τις General Motors, Toyota, Volkswagen και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά.

Η ένωση ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει γραπτή διαμαρτύρια στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου στα τέλη της εβδομάδας, στην οποία και θα ενημερώνει την κυβέρνηση ότι η απειλή για δασμούς έως 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα θα στοιχίσει στους Αμερικανούς καταναλωτές 45 δισ. δολάρια ετησίως ή 5.800 δολάρια ανά αυτοκίνητο. Οι υπολογισμοί αυτοί γίνονται στη βάση των στοιχείων για τις πωλήσεις αυτοκινήτων του 2017.

Παράλληλα φορείς της αγοράς αυτοκινήτου εκφράζουν φόβους για αιμορραγία θέσεων εργασίας, τις οποίες υποτίθεται ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να προστατεύσει μέσω της πολιτικής του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα