500 χρόνια… ρομπότ – Εντυπωσιακά εκθέματα στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (εικόνες)

Εντυπωσιακά εκθέματα, πάνω από 100 τον αριθμό, εκτίθενται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου καταγράφοντας την ιστορία της ρομποτικής από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην τεχνολογία και στο μέλλον, ωστόσο παρουσιάζει αντικείμενα και ρομπότ τα οποία χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, αλλά και διάσημες φιγούρες, όπως ο ασημένιος κύκνος που κουνάει το κεφάλι του και είναι κατασκευασμένος το το 1773 ή μια ρέπλικα της Μαρίας από τη διάσημη ταινία «Μετρόπολις» του Φριτς Λανγκ.

Το πρώτο έκθεμα που βλέπει κανείς όταν μπαίνει στην

έκθεση είναι ένα βρέφος «καρφωμένο» σε ένα τοίχο με τα χέρια του τεντωμένα και διάφορα καλώδια στην πλάτη του που το… ελέγχουν. Ανατριχιαστικό; Ίσως.

Ωστόσο η έκθεση δεν έχει σκοπό να «σοκάρει» τους επισκέπτες αλλά να προσεγγίσει φιλοσοφικά την ιστορία της ρομποτικής δείχνοντας ότι ο άνθρωπος προσπαθεί να δημιουργήσει ρομπότ που θυμίζουν ολοένα και περισσότερο εκείνον.

Μεταξύ άλλων θα δει κανείς ρομπότ που εμπλέκονται συναισθηματικά με τους κατόχους τους, όπως ένα bot που μπορεί να διαβάζει τα συναισθήματα των συνομιλητών του ή ένα άλλο ρομπότ (που είναι απλά κορμός) που προορίζεται για αγκαλιές και δημιουργία συναισθημάτων… συμπάθειας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Το ρομπότ που προορίζεται για να κάνει παρέα και να εμπνεύσει τη συμπάθεια στους κατόχους τουΤο μωρό – ρομπότ στην είσοδο της έκθεσηςΑπό τη διάσημη ταινία MetropolisΡομπότ που δημιουργήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώναΤο ρομπότ μπορεί να επικοινωνήσει και συναισθήματαΤο iCub έχει σχεδιαστεί για να μαθαίνει σαν ένα νήπιο. Τα τελευταία 10 χρόνια μάλιστα έμαθε πως να σηκώνεται, να μπουσουλάει ή να πιάνει πράγματα και να τα χρησιμοποιείΑπό την ταινία MetropolisΜικροσκοπικά ρομπότ από την Ιαπωνία
Keywords
Τυχαία Θέματα