Το έγκλημα που συγκλόνισε την Ισλανδία (video)

Στην Ισλανδία το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ μικρό έως και μηδενικό. Εδώ και δυο δεκαετίες ο αριθμός των ανθρώπων που δολοφονούνται είναι μόλις δυο ανά χρόνο σε μια χώρα με συνολικό πληθυσμό 336.000.

Έχουν περάσει και χρονιές όπως το 2003, 2006 και 2008 που δεν υπήρχαν καθόλου δολοφονίες. Επομένως η λέξη δολοφονία είναι για αυτούς τόσο άγνωστη που οι αστυνομικοί περιπολούν άοπλοι. Μέχρι που η υπόθεση της εξαφάνισης μιας 20χρονης προκάλεσε σοκ, αλλά και πρωτοφανή κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.

Ο

λόγος για την Μπίρνα Μπριάνσντότιρ η οποία βρέθηκε νεκρή στο Χαφναρφγιόρντουρ, λίγα χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ. Η νεαρή κοπέλα πνίγηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και η αυτοψία έδειξε πως πρόκειται για δολοφονία. Η κοπέλα βρέθηκε γυμνή ενώ στο λαιμό της υπήρχαν πολλές μελανιές.

Είχε εξαφανιστεί στις 14 Ιανουαρίου 2017 και για τον εντοπισμό της κινητοποιήθηκαν 725 εθελοντές σε όλη τη χώρα. Η αστυνομία υποπτεύεται έναν 25χρονο ψαρά ο οποίος ενοικίασε ένα κόκκινο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε το αίμα της 20χρονης. Η κοπέλα εθεάθη τελευταία φορά σε μπαρ της πρωτεύουσας. Φάνηκε και στις κάμερες κλειστού κυκλώματος να φεύγει από συγκεκριμένο μπαρ μόνη.

Η περίπτωση έχει δημιουργήσει τεράστια κατακραυγή στην χώρα της Ισλανδίας ενώ ταυτόχρονα έχει ενώσει μια χώρα. Στην κηδεία της μαζεύτηκε πλήθος κόσμου συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Ισλανδίας Γκούντνι Θορλάσιους Γιοχάνεσον για να της πουν το τελευταίο αντίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα