Δίωξη σε δημοσιογράφο της Λέσβου για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπούκας από την Λέσβο διώκεται για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους από το ραδιόφωνό του, ΣΚΑΪ Αιγαίου, αλλά και από το διαδίκτυο.

Ο δημοσιογράφος έχει προβεί σε μια σειρά, ρατσιστικών και σεξιστικών σχολίων, ενώ παράλληλα έχει δηλώσει ότι αποδέχεται περισσότερο τον βιασμό μιας γυναίκας από την ομοφυλοφιλία. Αποκαλεί τους πρόσφυγες «λαθρομετανάστες» και μέσα από κείμενά του υποστηρίζει συγκεντρώσεις ακροδεξιών στοιχείων στο νησί της Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Παπούκας

στο παρελθόν παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία για κατά συρροήν εκβιασμό και είχε καταδικασθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξη και σε οκτώ μήνες για συκοφαντική δυσφήμηση για τα όσα έλεγε μέσω του ραδιοφώνου του για συντοπίτη του και τη σύζυγό του.

Οκτώ χρόνια μετά αθωώθηκε για την υπόθεση από το Πενταμελές Εφετείο Αιγαίου.

Επιπλέον, ο Παπούκας ήταν εκείνος ο οποίος είχε βοηθήσει την τότε κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου να ρίξει το «μαύρο» και να σιγήσουν οι πομποί της ΕΡΤ στο Βόρειο Αιγαίο (Λέσβο, Λήμνο, Αϊ-Στράτη, Οινούσσες, Χίο, Ψαρά, Ικαρία και Σάμο).

Σε κείμενό του που αναρτήθηκε στο σάιτ του ραδιοφωνικού σταθμού που είναι ιδιοκτήτης ο κ. Παπούκας, αναφέρει χαρακτηριστικά σχετικά με την δίωξη:

«Δεν πρέπει να υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο, τουλάχιστον στα ιστορικά χρονιά,που μια ελάχιστη μειοψηφία σε πλήρη και διατεταγμένη υπηρεσία, μεταχειριζόμενη μεθόδους που η ίδια με υποκρισία δημοσιά καταγγέλλει,να προσπαθεί να κλείσει στόματα,γιατί απλούστατα έχουν μια διαφορετική άποψη και προσέγγιση,σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία,και ιδιαίτερα την κοινωνία της Λέσβου.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα ” κλείσουν ” και το δικό μου στόμα,δηλαδή να εκφράζομαι στα πλαίσια του νόμου,ειρηνικά (το μεγαλύτερο όπλο κατ εμε είναι ο λόγος ) και δημοκρατικά είναι βαθιά νυχτωμένοι,το μόνο που κάνουν είναι να με κάνουν δυνατότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα