Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

11:12 12/6/2018 - Πηγή: Balleto

Εύκολη και λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα με λαχανικά, που όταν ψήνεται μοσχομυρίζει το σπίτι και όταν τη σερβίρεις εξαφανίζεται στο λεπτό

Υλικά Συνταγής5 βρασμένες πατάτες4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια2 κρεμμύδια4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 σκ. σκόρδο6 αυγά3 φλ. γάλα1 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.1/2 φλ. ελαιόλαδο1 φλ. ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν1 φλ. γραβιέρα τριμμένη1 φλ. σκληρή φέτα τριμμένη1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένοαλάτιπιπέρι6 κ.σ γεμάτες φρυγανιάΕκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, βράζοντας

πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τρίβουμε και τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.

Πασπαλίζουμε ένα ταψί με τη μισή φρυγανιά και λίγο λάδι, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα. Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα