Θεραπεία Αιμορροΐδων με τη χρήση Laser

Γράφει ο Μιχαήλ Όθων, Γενικός Χειρουργός και συνεργάτης του doctoranytime.gr

Η χρήση της δέσμης φωτός Laser είναι μια πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την ανώδυνη αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Δεν απαιτείται καμία τομή στο δέρμα ή το βλεννογόνο. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του μερικές ώρες μετά την επέμβαση.

Απολίνωση αιμορροΐδων HeLP

Η μέθοδος HeLP (Hemorrhoid Laser Procedure) είναι απλούστερη, ταχύτερη και πιο

ανώδυνη από κάθε άλλη διαθέσιμη χειρουργική θεραπεία των αιμορροΐδων. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση laser υπό την καθοδήγηση υπέρηχου doppler.

Μετά τον εντοπισμό των αιμορροϊδικών αρτηριών πίσω από τους αιμορροϊδικούς όζους εφαρμόζεται ειδικό πρωτόκολλο ενέργειας Laser που διακόπτει άμεσα τη ροή του αίματος (απολινώνει) στην πάσχουσα αιμορροϊδική αρτηρία, προξενεί συστολή (σύσφιξη) του βλεννογόνου των γύρω ιστών τροποποιώντας την αρτηριοφλεβική επικοινωνία επιφέροντας την συρρίκνωση και απόσυρση των αιμορροϊδικών όζων. Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, καθώς στο πεδίο εφαρμογής δεν προξενείται αίσθηση πόνου.

Η θεραπεία των αιμορροΐδων με τη μέθοδο HeLP™ ενδείκνυται κυρίως για αιμορροΐδες 2-3ου βαθμού προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα στον ασθενή:

Καθιστά εφικτή την ημερήσια θεραπεία των αιμορροΐδωνΕπιτρέπει την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση της πάθησης, με ακρίβεια και ασφάλειαΕλαχιστοποιεί το ενδεχόμενο επιπλοκών, καθώς και τη μετεπεμβατική δυσφορίαΈχει πιο σύντομη αποθεραπεία από κάθε άλλη χρησιμοποιούμενη τεχνικήΣυνήθως δεν απαιτεί τη χρήση αναισθησίας ή αναλγησίαςΣυνοδεύεται από εξαιρετικά αποτελέσματα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμαΕίναι κλινικά αποδεδειγμένη και συνοδεύεται από υψηλή αποδοχή και ικανοποίηση των ασθενώνLHP Αιμορροϊδοπλαστική με Laser

Η αιμορροϊδοπλαστική (LHP® – Laser Haemorrhoido Plasty) αποτελεί μία πρωτοποριακή, ελάχιστα επεμβατική (minimally invasive) ανώδυνη και αναίμακτη τεχνική για τη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας 2ου, 3 ου και 4ου βαθμού.

Η αιμορροϊδοπλαστική LHP πραγματοποιείται με τη χρήση Laser με υψηλή απορρόφηση στο νερό και ειδικών ινών κωνοειδούς εκπομπής που διέρχονται μέσω μιας μικρής οπής και εφαρμόζουν με ομοιόμορφο και απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο την ενέργεια Laser στον υποβλεννογόνιο ιστό προκαλώντας άμεση συρρίκνωση του αιμορροϊδικού όζου. Η συνολική θεραπεία διαρκεί λίγα λεπτά διαφυλάσσοντας απόλυτα τον βλεννογόνο και το σφιγκτήρα.

Μετά από μερικές ημέρες δημιουργείται νέος συνδετικός ιστός που διατηρεί τα αιμορροϊδικά «μαξιλάρια» λειτουργικά, ενώ ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα αποφεύγοντας ενδεχόμενη υποτροπή και νέα βλεννογονική πρόπτωση.

Πλεονεκτήματα αιμορροϊδοπλαστικής LHP ®

Η αιμορροϊδοπλαστική (LHP®) παρουσιάζει μία σειρά πλεονεκτημάτων για τον ασθενή:

πραγματοποιείται μόνο με μία μικρή παρακέντηση αποφεύγοντας τα τραύματα που συνοδεύουν την κλασική χειρουργική θεραπείαπραγματοποιείται υπό τοπική ή περιοχική αναισθησία χωρίς ανάγκη χρήσης αναλγητικών φαρμάκων κατά το πρώτο 24ωρο μετά την επέμβασηδεν απαιτεί τομές ή χρήση ραμμάτων που θεωρούνται εξαιρετικά επώδυνα και δημιουργούν φοβία για τις επεμβάσεις θεραπείας των αιμορροΐδωνδιατηρεί ακέραιο το βλεννογόνο αποφεύγοντας το ενδεχόμενο στενώσεωνδιατηρεί ανέπαφο το σφιγκτήρα αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο βλάβης τουπροσφέρει εξαιρετικά σύντομη ανάρρωση και άμεση επάνοδο του ασθενούς στις συνήθεις δραστηριότητες, με ελάχιστο ή καθόλου μετεγχειρητικό πόνοη ενέργεια Laser ενεργοποιεί την ανάπτυξη νέου συνδετικού ιστού προλαμβάνοντας την ευρύτερη πρόπτωσηΣυνοδεύεται από εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα

The post Θεραπεία Αιμορροΐδων με τη χρήση Laser appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα