Μεσοθεραπεία: Ανανέωση προσώπου μετά τις διακοπές

Η δερματολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος Δερματολογίας & Laser της κλινικής Cosmetic Derma Medicine εξηγεί τα οφέλη της μεσοθεραπείας.
Η μεσοθεραπεία γεννήθηκε τη δεκαετία του 1950 από τον Γάλλο γιατρό δρ. Πιστόρ, και βασίζεται στην έγχυση πολύτιμων θεραπευτικών ουσιών κάτω από την επιδερμίδα με μικρές ενέσεις. Η θεραπεία εξελίχθηκε σε μια μη επεμβατική διαδικασία που προσφέρει στο δέρμα αυτό που χρειάζεται: από ενυδάτωση, λάμψη και ανανέωση μέχρι λεύκανση σε σημεία που έχουν πανάδες και μαύρους κύκλους.

Μόλις γυρίσετε από διακοπές η μεσοθεραπεία είναι η μέθοδος που μπορεί να προσφέρει άμεσα ανανέωση στο κουρασμένο δέρμα που έχει ταλαιπωρηθεί από την έκθεση στον ήλιο και τη νυχτερινή ζωή. Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ θα χαρίσει ενυδάτωση στο πρόσωπο, θα επαναφέρει τα επίπεδα της υγρασίας στο φυσιολογικό, ενώ οι ρυτίδες θα λειάνουν και οι γραμμές έκφρασης θα φαίνονται ανεπαίσθητες. Η μεσοθεραπεία σε αυτή την περίπτωση θα προσφέρει πολύ νεανική όψη. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προσθέσουμε βιταμίνη C στο μείγμα, ώστε να προσφέρουμε λάμψη άμεσα και να τονώσουμε το αποτέλεσμα της αντιγήρανσης.

Από την άλλη, η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η πιο εξελιγμένη εκδοχή της μεθόδου και προσφέρει κυρίως ανανέωση και αντιγήρανση. Στην Cosmetic Derma Medicine χρησιμοποιούμε το πλάσμα αίματος του ίδιου του ασθενή, επομένως η μέθοδος είναι 100% φυσική και στερείται παρενεργειών. Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Έπειτα από λήψη αίματος απομονώνουμε τα αιμοπετάλια και τα εγχέουμε με ένεση, Dermaroller ή DermaPen (τα δύο τελευταία είναι μικροσυσκευές με τις οποίες η διαδικασία είναι σχετικά ανώδυνη) κάτω από το δέρμα.

Η μεσοθεραπεία γίνεται σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αλλά και στα σημεία που υπάρχει κυτταρίτιδα με λιποδιαλυτικά συστατικά. Συνήθως απαιτείται ένας αριθμός συνεδριών για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Η διαδικασία γίνεται ανά δύο εβδομάδες.

The post Μεσοθεραπεία: Ανανέωση προσώπου μετά τις διακοπές appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords