Γυναικεία τριχόπτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όλες οι γυναίκες έχουν εμφανίσει ή θα εμφανίσουν κάποιου βαθμού τριχόπτωση σε κάποιο στάδιο της ζωής τους. Μια ημερήσια απώλεια της τάξης των 100-150 τριχών είναι απόλυτα φυσιολογική και δε συνιστά γυναικεία τριχόπτωση. Αν κάποια γυναίκα χάνει πάνω από 150 τρίχες, τότε πάσχει από γυναικεία τριχόπτωση και θα πρέπει να βρει τη θεραπεία που αρμόζει στο πρόβλημά της.

Ο πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών Advanced Hair Clinics, Δρ. Αναστάσιος Βεκρής μας εξηγεί:

«Η

γυναικεία τριχόπτωση εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία, στην περίοδο μετά τον τοκετό και στην εμμηνόπαυση. Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια, που σημαίνει ότι είναι εποχιακή και κυρίως τους φθινοπωρινούς μήνες, μπορεί όμως να οφείλεται και σε ορμονικούς παράγοντες».

Τα ορμονικά αίτια τριχόπτωσης είναι:

Σύνδρομο Πολυκυστικών ΩοθηκώνΠαθήσεις του θυρεοειδούς αδέναΣύνδρομο CushingΧρόνια λήψη κορτικοστεροειδώνΑδενώματα της υπόφυσηςΛήψη αντισυλληπτικών

Άλλες γενικότερες αιτίες:

Κακή διατροφήΣιδηροπενική αναιμίαΣτρεςΠροϊόντα styling στα μαλλιάΔυνατό τράβηγμα και χτένισμα προς τα πίσωΣυχνό ίσιωμα και χτένισμα σε κομμωτήριοΈκθεση στον ήλιο χωρίς την προστασία καπέλου

Οι παραπάνω αιτίες αφορούν τη διάχυτη γυναικεία τριχόπτωση, δηλαδή υπάρχει διάχυτη αραίωση και λέπτυνση των τριχών συμμετρικά σε όλο το τριχωτό. Άλλα είδη γυναικείας τριχόπτωσης είναι η τελογενής, η γυροειδής αλωπεκία, η ανδρογενής αλωπεκία, η ουλωτική αλωπεκία.

Στη διάχυτη γυναικεία τριχόπτωση κατά την αναπαραγωγική ηλικία, οι ορμόνες δρουν προστατευτικά και αρκεί η άρση των αιτιών για να διορθωθεί το πρόβλημα. Οι κύριες φαρμακευτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν είναι η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι αν το πρόβλημα είναι πιο έντονο η λύση βρίσκεται είτε στην αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP είτε ακόμα και στη μεταμόσχευση μαλλιών.

The post Γυναικεία τριχόπτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα