4+1 tips για να παραγγείλεις κρασί στο εστιατόριο

Έχεις αναρωτηθεί πως θα παραγγείλεις κρασί στο εστιατόριο; Γενικά πηγαίνω για φαγητό πολύ συχνά για φαγητό σε εστιατόρια και αυτό είναι κάτι που απολαμβάνω πολύ! Συνήθως, εκεί βρίσκεται πάντα κάποιος για να μας συμβουλέψει τι κρασί να επιλέξουμε. Ας δούμε μερικά tips που συγκεντρώσαμε που θα μας διευκολύνουν να επιλέξουμε ένα καλό κρασί στο εστιατόριο.

Δεν επιλέγουμε το φθηνότερο κρασί του καταλόγου (ούτε το δεύτερο φθηνότερο) καθώς σίγουρα δεν θα είναι κάτι που θα μας ικανοποιήσει.Πάντα πριν πάμε για φαγητό σε κάποιο καλό εστιατόριο, έχουμε
υπόψη μας συγκεκριμένο budget, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στο κρασί που θα επιλέξουμε.Ας μην μας πιάνει άγχος με το τι κρασί θα συνοδεύσουμε τα πιάτα μας. Οι συνδετημόνες δεν επιλέγουν το ίδιο φαγητό σχεδόν ποτέ! Ας έχουμε στο μυαλό μας πάντα ότι τα ελαφρά λευκά ταιριάζουν με θαλασσινά και πιάτα που περιέχουν ψάρι, τα κόκκινα με το κρέας και κάποια ελαφρά κόκκινα και πλούσια λευκά με όλα τα υπόλοιπα .Πάντα ρωτάμε την παρέα μας αν έχει κάποια συγκεκριμένη προτίμηση. Γιατί όπως και να το κάνουμε αν δεν μας αρέσουν καθόλου τα κόκκινα δεν έχει νόημα να παραγγείλουμε ένα κόκκινο κρασί μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβό ή γιατί είναι ανάμεσα στα καλά κρασιά!Τέλος, ρωτάμε πάντα την συμβουλή του sommelier του εστιατορίου. Ο sommelier είναι εκεί γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο. Γνωρίζει τέλεια τις ετικέτες κρασιών του μαγαζιού και το μενού οπότε θα μας δώσει την πιο σωστή συμβουλή!

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς κάποιο καλό εστιατόριο, μην ξεχάσεις αυτές τις μικρές συμβουλές και δεν θα χάσεις!

The post 4+1 tips για να παραγγείλεις κρασί στο εστιατόριο appeared first on Home - Blog e-table.

Keywords
Τυχαία Θέματα