«Σαραντάρης» και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου
Σαν σήμερα πριν σαράντα χρόνια γεννήθηκε στην Κύπρο ένας από τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές και ένας παίκτης με σπουδαία καριέρα και στην Ελλάδα.
Ο λόγος για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου ο οποίος είδε το πρώτο φως της ζωής στις 19 Φεβρουαρίου 1978. Ο «Μιχαλάκης» όπως ήταν το παρατσούκλι του απ’ όταν αγωνιζόταν προερχόταν από ποδοσφαιρική οικογένεια καθώς ήταν γιος του Ανδρέα Κωνσταντίνου
Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του θητεία από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και μάλιστα το 1993 σε ηλικία 15 ετών έκανε ντεμπούτο. Τρία χρόνια αργότερα, τη σεζόν 1996-97 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ.
Εκείνο το καλοκαίρι ο Ηρακλής πρόλαβε την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα και τον πήρε στον ρόστερ του όπου έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2001 και είχε σε 119 συμμετοχής 61 τέρματα.
Ο Παναθηναϊκός δαπανώντας 2,7 δισεκατομμύρια δραχμές το καλοκαίρι του 2001 τον έντυσε στα πράσινα κερδίζοντας τη μάχη από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ενώ στην πρώτη του προπόνηση στην Λεωφόρο βρέθηκαν 20.000 φίλοι του τριφυλλιού για να φωνάξουν "Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα".
Στους πράσινους έμεινε τέσσερα χρόνια και πέτυχε 49 γκολ σε 151 εμφανίσεις εκ των οποίων τα εννιά στην Ευρώπη. Μάλιστα ανήμερα των γενεθλίων του, σαν σήμερα δηλαδή, ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει εκτός έδρας την Σπάρτα Πράγας με την πράσινη εξέδρα να φωνάζει πριν το παιχνίδι: "Μιχάλη γερά και χρόνια σου πολλά".
Ο Κωνσταντίνου κέρδισε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2003-04 σκοράροντας μάλιστα και δυο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό (3-1).
Μετά την πιο παραγωγική του χρονιά στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2005 ο Κωνσταντίνου ήταν ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρα τους και επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό. Κάτι που κόστισε σε πολλούς φίλους του τριφυλλιού που τον χαρακτήρισαν προδότη.
Στον Ολυμπιακό έμεινε τρία χρόνια και πραγματοποίησε 65 συμμετοχές με 17 γκολ με την πρώτη του σεζόν να είναι και η καλύτερη με τη φανέλα των "ερυθρόλευκων". Εκεί πανηγύρισε τρία σερί πρωταθλήματα ενώ τις δυο πρώτες σεζόν πήρε το νταμπλ.
Επέστρεψε για ένα 6μηνο στον Ηρακλή όπου πρόλαβε να παίξει σε 13 ματς και να πετύχει τρία γκολ πριν επαναπατριστεί.
Πήγε στην Ομόνοια τον Ιανουάριο του 2009 και κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2010 ενώ με το τριφύλλι στο στήθος είχε 77 εμφανίσεις και 44 γκολ. Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή στην Ανόρθωση όπου έμεινε ένα χρόνο με 22 συμμετοχές και τέσσερα τέρματα.
Η τελευταία του ομάδα ήταν η ΑΕΛ όπου έπαιξε σε 24 παιχνίδια και πέτυχε 7 γκολ. Εκεί είχε και έναν σοβαρό τραυματισμό που τον οδήγησε σε ηλικία 36 χρονών, τον Ιανουάριο του 2014, να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Με την Εθνική Κύπρου ο Κωνσταντίνου σε 85 παιχνίδια είχε σημειώσει 32 γκολ και παραμένει πρώτος της σκόρερ.
*Δείτε βίντεο από τη σεζόν 1996-97 όπου ο 18χρονος τότε Μιχάλης Κωνσταντίνου με 17 γκολ με την Ένωση Παραλιμνίου κατακτούσε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα. Όπως επίσης βίντεο από Ευρωπαϊκά τέρματα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τα δυο γκολ που είχε σημειώσει στον τελικό Κυπέλλου του 2004 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τέλος ένα βίντεο με όλα τα γκολ που σημείωσε στη θητεία του στους ερυθρόλευκους.
The post «Σαραντάρης» και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου appeared first on REDPLANET.GR.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- 31 χρόνια κάθειρξης στον παιδεραστή Άγγλο προπονητή
- Μεγάλη υπέρβαση Αγγελόπουλων στα μεταγραφικά - Έτσι απογειώνουν την ομάδα, 3 top ονόματα
- Έφυγε από τον Παναθηναϊκό για καλύτερα και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης
- Αν απολύεται ακόμα και ο Τρινκέρι...
- "Σαραντάρης" και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου
- Ελεύθερος ο ΜακΓκραθ
- Για πάντα στην φυλακή ο παιδόφιλος προπονητής ακαδημιών!
- Το… γούρι του Γκαρθία (video)
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
- Ρέτσος: «Μπορεί να επιστρέψει στην πρώτη θέση ο Ολυμπιακός»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Red Planet

- Τελευταία Νέα Red Planet
- «Σαραντάρης» και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου
- Στα «must» της αγωνιστικής o Ολυμπιακός και ο Γκριν
- Ο Καρίμ πέταξε το γάντι στον Οτζίτζα!
- Γιατί ο Μιραλάς δεν κάνει τον Πελέ
- Θεοδωρίδης: «Αν γίνουν τα παιχνίδια όπως πρέπει, μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο»
- Ο Παναγιώτης… Οφόε και οι εξετάσεις στην Τούμπα!
- Όσκαρ Γκαρθία: «Αν δεν είχαμε ατυχίες, το αποτέλεσμα θα ήταν μεγαλύτερο»
- Μιραλάς: «Δεν ήρθα για να μείνω μόνο τέσσερις μήνες»
- Οφόε και Μιραλάς «έδειξαν» τον Γκαρθία
- Οφόε: «Αν δεν πιστέψουμε εμείς στον τίτλο, δεν θα το κάνει άλλος για εμάς»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Αστέρι Ευρώπης και μεθοδικότητα
- 31 χρόνια κάθειρξης στον παιδεραστή Άγγλο προπονητή
- Μαρκάκης: ""
- Γιατί είναι ο καλύτερος!
- Αθηναίου: "Να μην φτάσουμε στο τελευταίο σουτ"
- Νέο αινιγματικό tweet του Ντένμον (pic)
- Λαγάνα δύο μέτρων αφιερωμένη στη Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο (pics)
- Ο Τρινκιέρι αποχαιρέτησε την Μπάμπεργκ (pic)
- Γονείς εξέδιδαν την 9χρονη κόρη τους
- Το like του διαιτητή στον Ντόντσιτς έγινε θέμα στην Ισπανία! (pics)