Βροχές και καταιγίδες: Σε εξέλιξη κύμα κακοκαιρίας στη χώρα

.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 07:30 το πρωί να έχουν καταγραφεί στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Βροχές σημειώνονταν στην Αττική, ενώ καταρρακτωδώς έβρεχε από νωρίς το πρωί και στη Θεσσαλονίκη,

προκαλώντας προβλήματα.

Αναλυτικότερα, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται από την αρχή της ημέρας στη δυτική Ελλάδα, και μετά το μεσημέρι θα στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έμφαση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από 1000-1100 μέτρα στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία και πάνω από 1400-1500 μέτρα στα υπόλοιπα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 11 έως 16-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση στα 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονταν νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι παροδικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από πρόσκαιρη χαλαζόπτωση. Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους τις απογευματινές-βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονταν νεφώσεις με βροχές κυρίως μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών κατά τόπους και κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το δυτικοί βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως13 βαθμούς.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα σε αρκετά δρομολόγια ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατα τόπους στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές παραμένουν επίσης η πορθμειακές γραμμές Πάχη Μεγάρων - Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Για την Τετάρτη

Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι.

Με πληροφορίες από Meteo, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Atlantic Council: Πώς μπορεί να μοιάζει ο κόσμος μας το 2033ΟΗΕ: Η τρύπα του όζοντος θα «επουλωθεί» έως το 2066Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν δεν φάμε καθόλου κρέας για ένα μήνα
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βροχές,vroches