Η Κάθλιν Τέρνερ στη μικρή οθόνη με μίνι σειρά για το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ

Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια από το ερωτικό θρίλερ του Λόρενς Κάσνταν «Body Heat» («Έξαψη»), που την καθιέρωσε ως μια από τις πιο περιζήτητες σταρ του Χόλιγουντ. Το γεγονός δε, ότι έγινε sex symbol μέσα σε μια νύχτα, ήταν η πρώτη που θέλησε να το αποδομήσει, επιλέγοντας να παίξει τόσο στην κωμωδία «The Man With Two Brains» με τον Στιβ Μάρτιν, όσο και να δώσει τη χαρακτηριστική φωνή της στην καρτούν ηρωίδα Τζέσικα στην ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ».

Σήμερα,

σε ηλικία 68 ετών, η Κάθλιν Τέρνερ επιστρέφει στη μικρή οθόνη με τη μίνι σειρά του ΗΒΟ «The White House Plumbers», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γούντι Χάρελσον και ο Τζάστιν Θερού, όπου υποδύεται την Ντίτα Μπερντ, μια λομπίστα η οποία εμπλέκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της αμερικανικής ιστορίας, το Watergate.

«Είναι η μόνη [που μετά το σκάνδαλο] έζησε ευτυχισμένη με την κόρη της σε μία φάρμα στη Βιρτζίνια. Σε αντίθεση με όλους τους άλλους, που λίγο πολύ κατέληξαν στη φυλακή», είπε η ηθοποιός στον Guardian και πρόσθεσε ότι ενώ το «Watergate» κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή πριν από 50 χρόνια είναι «πολύ σχετικό» με αυτό που συμβαίνει σήμερα. «Πάντα με ιντριγκάρει και με ξεπερνά αυτή η πολιτική βλακεία, η οποία συνεχίζεται εδώ και χρόνια: ότι μπορείς να πεις κάτι, [το οποίο] είναι το απόλυτο ψέμα και να περιμένεις από τους ανθρώπους να το πιστέψουν».

«Δεν μπορώ να εμπλακώ με τη σχέση μίας άλλης γυναίκας»

Δεν ήταν το μόνο που είπε στη συνέντευξη η Κάθλιν Τέρνερ. Αναφερόμενη στον Μάικλ Ντάγκλας, με τον οποίον έπαιξαν σε τρεις ταινίες -τις περιπέτειες «Κυνηγώντας το πράσινο διαμάντι» και «Το Διαμάντι του Νείλου» και τη μαύρη κωμωδία «Ο Πόλεμος των Ρόουζ»- η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι η χημεία τους ήταν έντονη και εκτός οθόνης και ότι ενώ βρίσκονταν στο Μεξικό για γυρίσματα, λίγο έλειψε το ρομάντσο να συμβεί και στην αληθινή ζωή.

Μάικλ Ντάγκλας, Κάθλιν Τέρνερ, περ. 1983, Νέα Υόρκη.  (Photo by Robin Platzer/Images/Getty Images)

Εκείνη την εποχή, η ίδια ήταν ελεύθερη και ο Ντάγκλας ήταν χωρισμένος από την πρώτη γυναίκα του, Ντιάντρα. «Πιστεύω ότι μπορεί να είχαμε ερωτευθεί ο ένας τον άλλον», λέει η Τέρνερ, «αλλά τότε η Ντιάντρα ήρθε στα γυρίσματα και κατέστησε σαφές πως ο Μάικλ δεν είναι διαθέσιμος. Οπότε τελείωσε αυτό, επειδή δεν μπορώ να εμπλακώ με τη σχέση μίας άλλης γυναίκας». Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα, γνώρισε τον κατασκευαστή ακινήτων Τζέι Βάις, με τον οποίον παντρεύτηκαν το 1984 και απέκτησαν μία κόρη, τη Ρέιτσελ, σήμερα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό. Το ζευγάρι χώρισε το 2007.

Τέρνερ και Ντάγκλας συναντήθηκαν ξανά στην οθόνη, αυτή τη φορά στην σειρά του Netflix «Η μέθοδος Κομίνσκι» το 2019 και ξανά το 2021 για την τελευταία σεζόν, στην οποία η Τέρνερ έπαιξε την πρώην σύζυγο του. «Είναι τόσο καλός φίλος. Το έκανε πολύ εύκολο να παίζουμε τους πρώην συζύγους», όπως λέει.

Στεροειδή, παυσίπονα, αλκοόλ

Αλλά μετά από μια σειρά επιτυχιών τη δεκαετία του ’80, η Τέρνερ διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα, το αυτοάνοσο νόσημα που «επιτίθεται» στις αρθρώσεις. Γύριζε τη μαύρη κωμωδία «Serial Mom» το 1993 όταν συνειδητοποίησε ότι τα πόδια της ήταν τόσο πρησμένα ώστε δεν μπορούσε να φορέσει τα παπούτσια της. Σύντομα η ασθένεια την εξουθένωσε. «Δεν μπορούσα να περπατήσω. Δεν μπορούσα να κρατήσω ένα ποτήρι. Ο πόνος είναι πολύ έντονος, δεν υπάρχει τρόπος να καθίσεις, να ξαπλώσεις ή να σταθείς που να προσφέρει ανακούφιση. Οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν πρόκειται για ένα νόσημα απειλητικό για τη ζωή. Μπορεί να μην σε σκοτώνει, αλλά σκοτώνει τη ζωή σου».

Στις Κάννες, 1994 (Photo by Pool BENAINOUS/DUCLOS/Gamma-Rapho via Getty Images)

Άρχισε να αναζητά μικρότερους, λιγότερο απαιτητικούς ρόλους. Όπως λέει απαντώντας στην ερώτηση, εάν η ασθένεια ανέτρεψε την καριέρα της «Είμαι μια πολύ πεισματάρα γυναίκα. Επέστρεψα με όλες μου τις δυνάμεις. Μου έλεγαν ότι θα είμαι σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αυτό σχεδόν πριν από 30 χρόνια». Τα στεροειδή και τα παυσίπονα της πρόσθεσαν κιλά και υπήρξαν δημοσιεύματα που έθιγαν την εμφάνισή της, ενώ κυκλοφορούσαν φήμες ότι είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Παρά το γεγονός ότι ένιωθε προδομένη, όπως λέει, αρνήθηκε να αποκαλύψει δημόσια τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την υγεία της. Το αλκοόλ τελικά έγινε πραγματικό πρόβλημα, καθώς άρχισε να πίνει για να απαλύνει τους πόνους, αν και πρόσεχε να μην πίνει ποτέ τις ώρες της δουλειάς. Μέχρι που είχε μια ξαφνική έκρηξη διαύγειας. Μπήκε σε κλινική απεξάρτησης το 2002 και σταμάτησε εντελώς το ποτό -τώρα πια, θα πιεί ένα κοκτέιλ.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι σε ύφεση, αν και εξακολουθεί να έχει εξάρσεις, ενώ η διάσημη ηθοποιός δεν έχει πάψει να εργάζεται. Όταν δεν έχει γυρίσματα, διδάσκει υποκριτική σε αμερικανικά πανεπιστήμια. Η Τέρνερ παραδέχεται ότι όταν έφτασε στα 60 φρίκαρε. Πώς νιώθει τώρα που πλησιάζει τα 70; «Μίλησα με τη Μάγκι Σμιθ γι’ αυτό». Και υιοθετώντας μια άψογη αγγλική προφορά, μιμείται την 88χρονη Βρετανίδα σταρ: «Είπε, Αγάπη μου, κάθε ηλικία φαίνεται τόσο μικρή τώρα!».

Related...Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει στον «Μονομάχο»: Ποιός είναι ο διάδοχος του Ράσελ Κρόου στο σίκουελEurovision: O τραγουδιστής των Sex Pistols καταθέτει υποψηφιότητα για την ΙρλανδίαΛύθηκε το λογοτεχνικό μυστήριο με την κλοπή ανέκδοτων χειρογράφων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάθλιν Τέρνερ, Γουότεργκεϊτ,kathlin terner, gouotergkeit