Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης κατά αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ: Αφροαμερικανός πρώην πεζοναύτης

Ταυτοποιήθηκε ως Αμερικανός πολίτης, ονομαζόμενος Γκέιβιν Λονγκ, ο ένοπλος που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στην Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα.

Όπως είπε πηγή με άμεση γνώση των ερευνών στο Reuters. οι ερευνητές έχουν λόγο να πιστεύουν ότι κλήση στη γραμμή επειγόντων περιστατικών (911) χρησιμοποιήθηκε για να προσελκύσει τους αστυνομικούς στο χώρο της επίθεσης και ότι εξετάζεται η πιθανότητα να πρόκειται για συνωμοσία.

Όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο για Αφροαμερικανό,
πρώην λοχία των πεζοναυτών, που υπηρέτησε στο Ιράκ και ήταν 29 ετών. Ήταν από το Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, διαζευγμένος και ζούσε σε γειτονιά της εργατικής τάξης. Δεν είχε ποινικό μητρώο. Σύμφωνα με ιστοσελίδα, λογαριασμούς social media και βίντεο στο YouTube είχε πρόσφατα συμμετάσχει σε διαδηλώσεις στο Ντάλας, όπου Αφροαμερικανός πρώην έφεδρος είχε σκοτώσει πέντε αστυνομικούς. Σε βίντεο στο YouTube είχε επιδοκιμάσει τον φόνο των πέντε, λέγοντας ότι «είναι δικαιοσύνη». Σε άλλο βίντεο περιέγραφε τον εαυτό του ως πρώην χριστιανό και πρώην μέλος του «Έθνους του Ισλάμ», τονίζοντας ότι πλέον δεν πρόσκειται κάπου, αλλά στο «πνεύμα της Δικαιοσύνης».

Ωστόσο, ο Λονγκ είχε σχέσεις με αντικυβερνητική οργάνωση ονόματι New Freedom Group, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγή της έρευνας. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη αυτής της οργάνωσης. Ο ίδιος φαίνεται πως είχε τιμηθεί με διακρίσεις κατά την πενταετή υπηρεσία του στις ένοπλες δυνάμεις. Είχε υπηρετήσει στους Πεζοναύτες από τον Αύγουστο το 2005 ως τον Αύγουστο του 2010 και φτάσει στον βαθμό του λοχία. Χώρισε με τη σύζυγό του το 2011, χωρίς παιδιά. Είχε σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα για ένα εξάμηνο την άνοιξη του 2012 και διακριθεί για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις.

Φέρεται να είχε ιστοσελίδα με τίτλο «cosmowithcosmo», με θέματα αυτοβελτίωσης, υγείας και σχέσεων. Σε βίντεό του από τις 10 Ιουλίου στην εκπομπή του, «Convos with Cosmo», είχε πει ότι είναι στο Ντάλας για να διαδηλώσει, υποστηρίζοντας ότι οι Αφροαμερικανοί καταπιέζονται και διερωτώμενος γιατί οι Αμερικανοί επαναστάτες τιμούνται για τον αγώνα κατά των καταπιεστών τους και οι Αφρικανοί όχι. Παράλληλα, υποστήριζε πως μόνο η βία και η οικονομική πίεση μπορούν να φέρουν αλλαγή. «Κέρδη και λεφτά, κέρδη και λεφτά, τίποτα άλλο...μόνο για αυτά νοιάζονται» είχε πει.

Η Κυριακή ήταν και η μέρα γενεθλίων του. Πιστεύεται ότι είναι ο μοναδικός ένοπλος που ενεπλάκη στην επίθεση.

Πελάτες ενός σταθμού πλυσίματος αυτοκινήτων τηλεφώνησαν στην αστυνομία για να προειδοποιήσουν ότι ένας άνδρας κραδαίνοντας μια καραμπίνα και ντυμένος με μαύρα ρούχα κυκλοφορούσε στην περιοχή.

Πολύ σύντομα ξέσπασαν πυροβολισμοί μετά την άφιξη των πρώτων αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, εξήγησε ο Έντμονσον.

Ο ένας εκ των τριών αστυνομικών που τραυματίστηκαν «δίνει μάχη για την ζωή του» και οι δύο άλλοι έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα και η κατάσταση της υγείας τους είναι «σταθερή» όπως έγινε γνωστό.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα