Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Στον απόηχο του τουρκικού πραξικοπήματος

Στον απόηχο της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία όλος ο κόσμος και μαζί και η Ελλάδα. Το πραξικόπημα απέτυχε αλλά άφησε πίσω του περισσότερους από 290 νεκρούς, ενώ ο Ερντογάν έχει σηκώσει μπαϊράκι και απαιτεί από τον Ομπάμα να του παραδώσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν που
θεωρεί ως υπαίτιο του πραξικοπήματος. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στο στρατό και οι συλλήψεις φερόμενων πραξικοπιματιών. Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος δεν απέκλεισε την επαναφορά της θανατικής ποινής. Ο Ερντογάν δείχνει την πυγμή του νιώθοντας πιο δυνατός αφού επιβίωσε από αυτή την περιπέτεια, όμως το ερώτημα είναι θα του βγει τελικά σε καλό;

2. Σήμερα εξετάζεται το αίτημα των 8 τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη

Όλα τα είχαμε αυτό μας έλειπε. Εξετάζεται σήμερα το αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου των 8 τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη το πρωί του Σαββάτου και η Τουρκία απαιτεί να στείλουμε πίσω «τους προδότες πραξικοπιματίες». Οι 8 μετά τη συνέντευξή τους θα προσαχθούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο με την αυτόφωρη διαδικασία για τη διεξαγωγή της δίκης, η οποία εκτιμούν ότι θα μετατεθεί στο επόμενο διήμερο καθώς θα ζητήσουν προθεσμία 48 ωρών. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Απλά εκτελούσαν, μαζί με δύο ακόμη ελικόπτερα εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε συγκεκριμένο σημείο.

3. Νέο μακελειό με θύματα αστυνομικούς στις ΗΠΑ

Ο κόσμος δεν ηρεμεί και οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα. Λίγες μόνο ημέρες μετά το θάνατο πέντε αστυνομικών στο Ντάλας από τα πυρά ενός αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας, άλλοι τρεις αστυνομικοί στη Λουιζιάνα έπεσαν νεκροί από τα πυρά μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης όπως όλα δείχνουν. Νεκρός ένας από τους δράστες, ενώ ο Ομπάμα είπε πως πρόκειται για έργο δειλών.

4. Συνάντηση Τσίπρα με τον Πιέρ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου

Με όλα αυτά ξεχάσαμε τα δικά μας. Υπενθυμίζουμε λοιπόν πως η χώρα μας διέρχεται οικονομική κρίση, εφαρμόζει προγράμματα και αναμένει και μια αξιολόγηση, τη δεύτερη αυτή τη φορά. Αυτά και άλλα συναφή, όπως το ρόλο του ΔΝΤ, τα πρωτογενή πλεονάσματα θα συζητήσει σήμερα στις 12:30 μ.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τονΕυρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

5. To aαπόγευμα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τισ τηλεοπτικές άδειες

Σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθούν, από την Γραμματεία τύπου οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που τηρούν τα κριτήρια και θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση, του διαγωνισμού, για τη χορήγηση των αδειών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα